Osvojili so kar 40 odličij

V Novem mestu se je z velikim primorskim uspehom končalo maratonsko enotedensko državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih. Naši klubi so osvojili 40 odličij, med katerimi je kar 18 zlatih.

Med primorskimi dobitniki odličij je bil tudi Plesni klub Idrija. Foto: Saša Dragoš
Med primorskimi dobitniki odličij je bil tudi Plesni klub Idrija. Foto: Saša Dragoš

NOVO MESTO > Namesto košarkarjev je osrednjo novomeško dvorano Leona Štuklja za en teden zavzelo več kot tisoč plesalcev z vseh koncev Slovenije. V vseh starostnih kategorijah so tekmovali v modernih plesih: v hip hopu, break danceu, electric boogieju, street dance showu, m0dernu in v orientalskih plesih.

Najuspešnejši primorski klub je bil Športni klub Pro DC iz Nove Gorice, ki je osvojil 14 zlatih, pet srebrnih in osem bronastih odličij. Zelo se je izkazal tudi Plesni klub Idrija s tremi zlatimi, srebrnim in s tremi bronastimi odličji, osvojenimi v disciplinah in kategorijah z močno konkurenco. Odličij so se veselili še v novogoriškem Športno kulturno plesnem klubu VIP (treh), v ajdovskem Plesnem klubu ADC (dveh) in v Športno plesnem klubu Kreart iz Grgarja (enega).

V nekaterih kategorijah je bila konkurenca resda skromna - celo tako, da se je zgodil le en nastop. Posebej to velja za orientalske plese. V disciplinah, popularnih v ZDA in zahodni Evropi, pa je bila konkurenca številna in dobra.

Tudi v kategorijah, kjer so se morali soočiti s konkurenco mnogih močnih tekmecev, so Primorci prišli do članskih naslovov državnih prvakov.

V takšnih razmerah je zlato odličje v hip hopu osvojil par PK ADC iz Ajdovščine Nina Ukmar - Urša Skubic. V posamični članski konkurenci je slavil Matej Ferlič iz ŠK Pro DC, tretji pa je bil njegov klubski kolega Ian Lampič. Ferlič je vse tekmece ugnal tudi v v disciplini hip hop battle in v electric boogie. Lampič je bil tretji. V ženski konkurenci je v street dance showu prvakinja postala Idrijčanka Nika Brložnik.


Najbolj brano