Olimpijske igre ostajajo v poletnem terminu

Domneve zadnjih dni, da bodo olimpijske igre tudi po preložitvi na naslednje leto ostale v poletnem terminu, so včeraj dobile potrditev. Mednarodni olimpijski komite, organizatorji ter mestne in državne oblasti v japonski prestolnici so se uskladili, da bo Tokio gostitelj največjega športnega dogodka od 23. julija do 8. avgusta 2021.

 Foto: HTM Garcia/Pixabay
Foto: HTM Garcia/Pixabay

TOKIO > Odločitev je, čeprav sprejeta z zamikom kot sklep o preložitvi iger zaradi koronavirusa, logična iz poslovnega in tudi športnega vidika. Druge terminske rešitve, kot bi bilo vztrajanje na spomladanski izvedbi, bi pod vprašaj postavile v zadnjih treh desetletjih uveljavljeno olimpijsko prakso, da na igrah nastopijo vsi najboljši športniki, če seveda odštejemo nogomet in še nekatere panoge.

Sicer je veliko vprašanje, če bi v dvoranskih igrah z žogo prekinili svoja tekmovanja pred klubskim vrhuncem. V košarkarski ligi NBA gotovo ne. Tudi v izvedbah kvalifikacijskih turnirjev in drugih izbirnih tekem za olimpijske igre je zdaj dovolj manevrskega prostora za izbiro razumnih datumov in kriterijev.


Najbolj brano