Odličen uvod v festival

Klub malega nogometa FC Bronx skrbi za izvrsten podaljšek sezone. Selekcija mladincev je osvojila Zagreb futsal cup, klubski delavci pa so že sredi priprav na drugi Summer futsal fest Koper, ki se bo na Škofijah začel 22. junija.

FC  Bronx je osvojila mladinski Zagreb futsal cup. Foto: Arhiv FC Bronx
FC Bronx je osvojila mladinski Zagreb futsal cup. Foto: Arhiv FC Bronx

ŠKOFIJE > Kadetska in mladinska ekipa FC Bronx je minuli konec tedna na Zagreb futsal cupu kot edini slovenski predstavnik tekmovala z mladinskimi in kadetskimi moštvi malega nogometa iz Hrvaške, Madžarske in Bosne ter Hercegovine.

Zaradi študijskih obveznosti nekaterih nogometašev oslabljeni mladinci s Škofij (petim mladincem so se pridružil kadeti) so uvodno tekmo mladinskega turnirja v Zagrebu sicer izgubili, nato pa so v hudi vročini presenetljivo dobili naslednjih pet tekem. Premagali so tudi mladinske državne prvake iz vseh udeleženih držav in osvojili mladinski Zagreb futsal cup. V najboljšo peterko sta bila izbrana kar dva igralca Bronxa, Davor Stanišić in komaj 15-letni vratar Andrej Baruca.

Spored festivala

Spored 2. Summer futsal festa Koper na Škofijah, 22. junija - kadeti (9-22); 23. junija - člani (9-22); 25. junija - veterani nad 35 let (12-22); 26. junija - mladinci (12-22); 27. junija - mlajši dečki in veterani nad 45 let (12-22); 28. junij - turnir U-11 (12-22); 29. junij: U-7 in ženske (9-22); 30. junij: U-9 in starejši dečki (9-22).

Izkazali so se tudi zaradi pomoči mladincem že načeti Bronxovi kadeti, slovenski državni prvaki. Že v predtekmovanju so izločili zagrebški Dinamo in osvojili prvo mesto v skupinskem delu, v četrtfinalu pa so, izmučeni po devetih tekmah, po kazenskih strelih izgubili proti drugi ekipi hrvaškega prvenstva - Alumnusom, ki je na koncu osvojil kadetski del zagrebškega turnirja.

Summer futsal fest

Svoje znanje bodo mladinci in kadeti Bronxa - skupaj s številnimi drugimi ekipami - od 22. do 30. junija prikazovali na drugem Summer futsal festu Koper, ki ga bo FC Bronx gostil v športni dvorani in na zunanjem igrišču na Škofijah. V devetih dneh se bodo zvrstila tekmovanja v enajstih starostnih kategorijah, prvi dan bodo na igrišče stopili kadeti. Borila se bodo tudi dekleta.

Organizator, FC Bronx, pričakuje udeležbo okoli 150 ekip iz Slovenije, Italije, Srbije in Hrvaške. Na Škofijah še zbirajo prijave do vključno srede, 19. junija.

Prijave in informacije so na voljo na elektronski pošti info@fcbronx.si, po telefonu (041-338-996, Željko Stanič) in na spletni strani www.fcbronx.si.


Najbolj brano