Odbojkarice Gen-I Volleyja so si priborile peto finalno tekmo DP

Dekleta novogoriškega Gen-I Volleyja so danes v Mariboru skupni izid finalne serije državnega prvenstva na tri zmage izenačile na 2:2. Z gladkih 3:0 so si priborile zadnjo in odločilno tekmo za osvojitev četrtega naslova državnega prvaka. Tekma bo v petek ob 20. uri v novogoriški mestni dvorani.

Odbojkarice Gen-I Volleyja so si priborile zadnjo in odločilno 
tekmo za osvojitev četrtega naslova državnega prvaka. Foto: Andrej Petelinsek
Odbojkarice Gen-I Volleyja so si priborile zadnjo in odločilno tekmo za osvojitev četrtega naslova državnega prvaka. Foto: Andrej Petelinsek

MARIBOR > Novogoriške odbojkarice so mariborsko NKBM v gosteh strle v ekspresni uri in 25 minutah. Niti v tretjem nizu ni bilo nikakršne drame. Gen-I Volley je prišel v končnico s prednostjo 20:16, potem pa je servis odlično držala Zala Zbičajnik, v napadu pa so bile uspešne Lana Ščuka, Tina Lipicer Samec (priborila je zaključno žogo) in Pia Blažič, ki je prispevala udarec za zmago. Blažičeva si za prikazano na tekmi - tako v obrambi kot na servisu in v napadu - zasluži najvišjo oceno. Dekletom trenerja Vasje Samca Lipicerja preostaneta le še dve želji: da bi si dobro odpočila in da bi jih v petek na poti k četrtemu naslovu prvaka in prvemu po enajstih letih spodbujalo tisoč navijačev v razprodani novogoriški dvorani.

Po izenačenem začetku tekme so odbojkarice Gen-I Volleyja v Mariboru kmalu prevzele pobudo. Trener Vasja Samec Lipicer je začel z enako postavo kot na zmagoviti petkovi tekmi v Novi Gorici. Hrvaška napadalka Isabel Kovačić je ostala na klopi, v napad se je premaknila sprejemalka Lana Ščuka, na sprejem pa je še drugič zapored v ključnih trenutkih šla zimska rezervistka (zaradi okrevanja po poškodbi) Pia Blažič. In ponovno se je izkazala, še posebej s servisom. Standardno je sicer niti na sprejemu držala kapetanka Tina Lipicer Samec. Igro je vodila Zala Zbičajnik, v bloku pa je poškodovano Mirto Velikonja Grbac solidno zamenjala Nuša Ferlinc. Ko so Novogoričanke prihajale na servis, je poveljnica obrambe Patrizia Zampedri odhajala na klop, blok in napad pa je uspešno okrepila reprezentantka Tina Grudina. Primorke so z dobrim servisom obremenile obe ključni mariborski igralki Izo Mlakar in Anastazijo Bezsonovo, ostale Mariborčanke pa so dobro ustavljale z blokom. V drugem delu prvega niza so bile Mariborčanke povsem nebogljene. Zadnje točke za dobljen prvi niz so dosegle Nuša Ferlinc, Lana Ščuka in Tina Lipicer Samec.

NKBM Branik : Gen-I Volley 0:3

Dvorana Lukna, gledalcev 1100, sodnika Valentar (Ravne) in Pevc (Š.Loka); po nizih: -11, -23, -18.

Gen-I Volley: Zbičajnik 1, Lipicer Samec 8, Blažič 14, Ščuka 12, Ferlinc 7, Zampedri (libero, brez napake), Grudina 8, Kolbl. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Tudi drugi niz so Novogoričanke začele zanesljivo, vendar se je natančnost mariborske igre popravila. Servis je postal dovolj dober, da so počasnejše novogoriške povratne žoge šle v mariborske protinapade, nevaren pa je postal tudi višji mariborski blok. Začela se je igra živcev. Nekoliko učinkovitejše so bile v sredini niza Mariborčanke. Predvsem zato, ker so Primorke po težkem sprejemu zelo težko prišle do pravega napada. V končnici sta bili ekipi po odlični seriji servisov Tine Lipicer Samec spet poravnani na 21. točki. Nato so se vrstile točke in izenačenja. Po tistem na 23. točki je uspešno napadla Pia Blažič in priborila zaključno žogo. Nato so Novogoričanke ubranile napad Štajerk in napadle same, Mariborčanke pa so si ključno točko za izgubljen drugi niz z nesporazumom v obrambi prispevale kar same.


Najbolj brano