Novogoričanke pred finalom

Sredin večer je prinesel popoln spored prvih tekem moškega in ženskega polfinala prvoligaškega odbojkarskega prvenstva in ženske boje za obstanek. Dekleta novogoriškega Gen-i Volleyja so po gladki zmagi z ekipo SIP že na pragu uvrstitve v finale, fantje kanalskega Salonita pa bodo na povratnem dvoboju s prvakom ACH Volleyjem lovili minimalen zaostanek (2:3).

Modri igralci  Salonita so dokaj dobro ustavljali oranžne Ljubljančane. Foto: Borut Jurca
Modri igralci Salonita so dokaj dobro ustavljali oranžne Ljubljančane. Foto: Borut Jurca

Prva DOL moški

Salonit : ACH Volley 2:3

ŠD Kanal, gledalcev 600 sodnika Perčič (Kamnik) in Jovanovič (Komenda); po nizih: 23,-16,-15,22,-12.

Salonit Anhovo: Živanović 7, Česnik 3, Šarić (libero, 3 napake), Nanut 1, Karnel, Basaneže 5, Kavčič 1, Čabarkapa 15, Peterlin 2, Tomič 7, Vrtovec, 16. Trener: Igor Šimunčić.

Kanal Salonit si je opomogel po zimskih težavah s poškodbami in boleznimi in je tekmo začel z veliko energije in tveganja na servisu in v napadu. Sobotna povratna tekma v hali Tivoli ne bo zgolj formalnost, saj gre za en dogodek, v katerem bo odločeno vse. Kanalci nimajo česa izgubiti, ACH pa bo z zmago moral upravičiti milijonski vložek v ekipo, saj si v Ljubljani nihče ne predstavlja sezone brez naslova prvaka.

Salonitova rezerva je hrvaški reprezentant Fran Peterlin, ki po zimskih težavah s hrbtom lovi formo in mu v Kanalu ni šlo, a ga je - posebej v obrambi - dobro zamenjal Dalibor Tomić. Že drugo tekmo zapored je izvrstno odigral organizator Nikola Živanović, ki se vrača po poškodbi in je poskrbel, da je končnica prvega niza pripadla Kanalcem. V drugem in tretjem nizu je po dobrem servisu svojo premoč pri mreži uveljavil ACH Volley. V četrtem so bili Ljubljančani manj natančni, kar je Salonit izkoristil. Odločitev je padla šele v petem nizu. Dolgo je kazalo na presenečenje, saj so Kanalci vodili do izenačenja na deseti točki. Po izenačenju na 11:11 so imeli Primorci hude težave z ljubljanskim blokom. Zmaga je Salonitu ušla, a občutek, da tekmec ni nepremagljiv, bo za cementarje pred gostovanjem v Tivoliju dobrodošel.

Prva DOL ženske

SIP : Gen-I Volley 0:3

ŠD Šempeter gledalcev 450, sodnika Miklošič (Mb) in Milojević (Lj); po nizih: -15, -18, -20.

Gen-i Volley: Kovačić 4, Zbičajnik 4, Velikonja Grbac 13, Lipicer Samec 10, Zampedri (libero, 0 napak), Grudina 11, Ščuka 13. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Šempeter Drugega presenečenja novogoriške odbojkarice v Šempetru v Savinjski dolini niso dovolile. Zimsko lekcijo, v kateri so Štajerke poskrbele za edini ligaški poraz Gen-I Volleyja, so vzele zelo resno. Tokrat SIP ob odličnem novogoriškem servisu (10 asov) in bloku ni mogel razviti igre. Novogorški blokerki Mirta Velikonja Grbac in Tina Grudina sta tekmicam skupaj nasuli kar 24 točk. Zanesljiva je bila tudi obramba s Patrizio Zampedri, kapetanko Tino Lipicer Samec in Lano Ščuka. . Ob enako resnem pristopu na jutrišnji povratni tekmi v Novi Gorici bi se moral Gen-I Volley gladko uvrstiti v finale.

Ankaran Hrvatini : Zreče 2:3

Dvorana OŠ A. Ukmar, gledalcev 100 sodnika Adrović (Kamnik) in Ortl (Polzela); po nizih: -22, 20, 21, -22, -10.

Ankaran Hrvatini: Čorić 28, Krstić 16, Trobec 11, Barut 13, Pangerc 4, Cerovac 4, Angelini 5, Medved (libero, 3 napake), Tozan (libero, 0 napak). Trener: Sebastjan Mikša.

Koper Ankarančanke so si pred svojimi navijači privoščile spodrsljaj. Prvič doslej jih je premagala ekipa iz Zreč. Po porazu sicer še ostajajo na vrhu skupine za ostanek, do konca pa so še štirje krogi. Trenutno se za vodilni dve mesti, ki vodita do obstanka v elitni družbi, ob Ankarančankah potegujejo še Calcit II, Grosupeljčanke (ekipi zaostajata za 6 točk) in ekipa Kema Puconci (10), pri kateri Primorke gostujejo jutri.


Najbolj brano