Novogoričanke izgubile tekmo in četrto mesto

Odbojkarice Alianse so v 14. krogu 1. DOL za ženske v Šempetru v Savinjski dolini premagale GEN-I Volley 3:1 (21, -17, 21, 19).

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

Aliansa - GEN-I Volley 3:1 (21, -17, 21, 19)

ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI >

Dvorana OŠ v Šempetru, sodnika: Mesarič (Murska Sobota), Kern (Kranj).

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič 3, Vodlan, Praunseis 7, Podbregar, Forštnarič 10, Lekše, Vrhovnik 13, Žnidar 22, Mazej, Lakovšek 14, Plesec.

GEN-I Volley: Ferlinc 12, Zbičajnik 5, P. Marušič 11, Uršič, Bavdaž 7, Kolbl 10, Đukič 2, Velikonja Grbac 9, Marušič Š., Simčič, Spačal 5, Gubaš.

V Šempetru sta se pomerili ekipi, ki se borita za četrto mesto. Do dvoboja so bile v malenkost boljšem položaju Novogoričanke, ki pa so tekmo izgubile in morale četrto mesto prepustiti tekmicam. Tekmo izenačenih ekip je odločil boljši dan Šempetrank, ki so se izkazale predvsem v bloku, kar je bržkone tudi odločilo zmagovalca. Dosegle so kar 17 blok točk, v tem elementu sta se izkazali Maja Forštnarič in Nina Praunseis. Drugi element, ki je bil krepko na strani gostiteljic, je bil servis, varovanke trenerja Bena Božiča so dosegle deset asov, od tega Anastazija Žnidar šest. Žnidarjeva je trdno držala tudi sprejem, z 22 točkami pa je bila tudi najučinkovitejša igralka tekme. Novogoričanke posebej razpoložene igralke niso imele.

Prvi niz je bil do prvega tehničnega odmora še izenačen, po njem pa so Savinjčanke z dobrimi začetnimi udarci prišle do prednosti 21:12. Do konca se je razlika stopila, a dvoma, kdo bo dobil niz ni bilo. So pa Novogoričanke boljšo igro v končnici prvega niza prenesle v drugega. Hitro so prišle do velike prednosti, Aliansa se je približala na 17:19, a preobrata ni naredila. Gostje so tudi v tretjem nizu še vodile z 11:8, nato pa so domače stopile na plin, brez večjih težav dobile tretji, nato pa še četrti niz.

V naslednjem krogu bo Aliansa gostovala pri Ankaranu-Hrvatinom, GEN-I Volley pa pri Calcitu Volleyju.

Luka Koper - Nova KBM Branik 0:3 (-14, -17, -13)

KOPER > Odbojkarice Nove KBM Branika so v 14. krogu 1. DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (14, 17, 13).

Dvorana OŠ Koper, sodnika Kern (Žirovnica), Pevc (Škofja Loka).

Luka Koper: Raič 2, Isanović 11, Lucas 4, Đukić, Dodič, Haupt, Nedoh, Kocet 1, Jovič 2, Pešić 2, Kaker 5, Kušar, Radešič.

Nova KBM Branik: Mlakar 11, Košenina, Kaučič 7, Bračko 3, Vovk 9, Najdič 2, Milosavljević, Sobočan 8, Jerala 3, Pintar 9, Kranjc 1, Sužnik, Kokselo.

Ko je na igrišču Iza Mlakar, je malo ekip v Sloveniji, ki bi se proti Novi KBM Braniku lahko enakovredno kosale. Koprčanke niso med njimi, kar je pokazal tudi obračun, v katerem se je reprezentančna korektorka po poškodbi vrnila na igrišča. Čeprav ni izstopala, pa je zagotovo pomenila nek strah za nasprotno ekipo, ki je do Mariborčank pokazala veliko spoštovanje. S slabo samopodobo pa se niso mogle resneje upirati Mariborčankam, ki se jim za zmago ni bilo potrebno niti dobro spotiti.

Nekaj minut na začetku tekme so bile domače rezultatsko še enakovredne tekmicam, a ko so gostje pritisnile s servisom, se je njihov odpor začel manjšati. Sprejem je bil preslab, lastnih napak je bilo preveč. V preostalih dveh nizih se reči niso dosti spremenilo, Koprčanke so na trenutke igrale solidno, na trenutke zelo slabo, sprejem servisov pa nikakor ni bil dovolj dober, tako da so Štajerke hitro prišle do maksimalne zmage.

Nova KBM Branik bo v naslednjem krogu gostila Zgornjo Gorenjsko, Luka Koper bo gostovala pri Ljubljani.

Hoče - GEN-I Volley 3:2 (17, 16, -19, -22, 12)

HOČE > Odbojkarji Hoč so v 14. krogu 1. DOL za moške doma premagali GEN-I Volley s 3:2 (17, 16, -19, -22, 12).

Dvorana Hoče, sodnika: Adrović, Kramar (oba Kamnik).

Hoče: Radović 18, Drvarič 5, Cafuta 7, Šijanec 1, Planinšič, Špindler, Lobnik, Franc 13, Mantha 26, Berglez, Šikanič, Kšela 5, Ledinek.

GEN-I Volley: Filliputi 9, Gadnik 5, Nanut, Godnik 7, Krašna, Paliska 10, Kavčič, Marušič, Perovič 13, Komel 18, Marc.

Odbojkarji Hoč so pod vodstvom novega trenerja Iztoka Kšele po Krki premagali tudi GEN-Volley, a zmaga jih zagotovo ni popolnoma zadovoljila. Še posebej, ker so več kot prepričljivo dobili prva dva niza, po katerih ni prav nič kazalo, da bi se lahko novogoriška vrsta vrnila med žive, a se je.

GEN-I Volley je v prvih dveh nizih zelo slabo sprejemal začetne udarce gostiteljev, s tem pa kar nekoliko uspaval Hočane, ki so sicer vodili tudi večji del tretjega niza, tudi že za štiri točke. V prednosti so bili drugega tehničnega odmora, po njem pa so gosti osvojili štiri zaporedne točke. Kšela je zahteval nov odmor, a njegove kritike so zalegle le za kratek čas, po izidu 18:20 so bili gosti spet boljši.

Podobno gibanje rezultata in tudi končni rezultat je imel tudi četrti niz, tako da sta morali ekipi odigrati tudi petega, skrajšanega. Ta se je začel z vodstvom Štajercev s 5:2, Primorci so še izenačili, toda končnica je pripadla gostiteljem.

Hoče bodo v naslednjem krogu gostovale pri Salonitu, GEN-I Volley pa pri Calcitu Volleyju.


Najbolj brano