Novogoričani so se vdali v usodo, Kamničani pa so z zbrano igro zmagali

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga 1. DOL za moške premagali GEN-I Volley s 3:0 (18, 20, 14).

 Foto: STA
Foto: STA

KAMNIK > Aktualni slovenski podprvaki so minulo soboto v dvorani Tivoli premagali Črnuče in pridobili eno mesto na prvenstveni lestvici, ki so ga po današnjem krogu tudi obdržali, vendar imajo zdaj že štiri točke prednosti pred Mariborom. Za razliko od nekaterih prejšnjih tekem tokrat v igri Calcit Volleyja, ki je prevladoval v vseh elementih odbojkarske igre, ni bilo večjih padcev v igri.

V prvem nizu so si Kamničani prvo večjo prednost priigrali po prvem tehničnem odmoru, ko so gostom iz Nove Gorice pobegnili za pet točk (12:7). Po polminutnem odmoru Rada Dačovića so se gostje na servis Alana Komela s tremi zaporednimi točkami za trenutek vrnili v igro, vendar je na domači strani odgovoril Maxson Pereira. Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani vodili s štirimi točkami prednosti, pred vstopom v končnico je Alan Komel GEN-I spet vrnil v igro (16:18). V končnici je bilo spet vse v znamenju domače ekipe.

Tudi drugi niz se je za Kamničane začel obetavno, saj so na servis Radoslava Gila povedli s 4:1, po bloku Saše Štalekarja pa je bilo, tako kot v uvodnem nizu, 12:7 za Calcit Volley. Vendar se novogoriški odbojkarji niso predali, saj so po polminutnem odmoru dosegli tri zaporedne točke, nato po polminutnem odmoru Gašperja Ribiča še eno, Saša Gadnik pa je pred drugim tehničnim odmorom izenačil izid na 14:14. Na 17. točki sta bili ekipi še skupaj, pred vstopom v končnico pa so Kamničani prišli do treh točk prednosti (21:18), ki so jo do konca niza povečali na pet točk.

Tine Kvas in Andrej Štembergar Zupan sta s svojimi servisi na začetku tretjega niza domačinom zagotovila pet točk prednosti (6:1), po napaki gostov na mreži pa je bilo 8:2 za Calcit. Razpoloženi Štembergar Zupan je poskrbel za vodstvo z 10:3, nato z dvema zaporednima asoma že s 17:8. S tem je bila tekma praktično odločena, gostje so se vdali v usodo, domačini pa so nadaljevali z zbrano igro.

Kamničani bodo v petek igrali tekmo naslednjega kroga proti Hočam, Novogoričani v soboto proti Panviti Pomgrad.

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Mohorčič (Mokronog), Tomec (Novo mesto).

* Calcit Volley: Pereira 15, Hribar, Golob, Novljan 2, Ratek, Gil 3, Vidmar, Okroglič 8, Štalekar 8, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 19.

* GEN-I Volley: Filliputi 2, Gadnik 12, Nanut, Godnič 1, Krašna 1, Paliska, Kavčič 1, Marušič 2, Perović 6, Komel 8, Marc.


Najbolj brano