Neverjeten mrk Kobaridcev v pokalu

Prvoligaši dvoranskega nogometa so bili tokrat zaposleni s četrtfinalom pokalnega tekmovanja. V polfinalu bo Primorsko zastopal Bronx s Škofij. Nekdanji zmagovalec pokala, kobariški Oplast, je z gladkim izpadom razočaral.

Kapetan Bronxa Nik Zajc (v rumeni opremi) je bil nevaren tudi ob 
treh ajdovskih čuvajih. Foto: Igor Mušič
Kapetan Bronxa Nik Zajc (v rumeni opremi) je bil nevaren tudi ob treh ajdovskih čuvajih. Foto: Igor Mušič

Nogometaši Bronxa s Škofij so temeljito izkoristili ugoden četrtfinalni žreb, v katerem so dobili edinega drugoligaša, ki se je v pokalu uvrstil tako visoko - ajdovski Kix. Istrani so večino dela opravili že na prvi tekmi (12:1), a tudi na drugi v Ajdovščini pred 120 gledalci niso popuščali. Kix je od prve minute zaigral na vse ali nič, z vratarjem v polju. Imel je premoč v posesti žoge, a premalo kakovosti, da bi na takšen način dolgo zdržal. Kapetan gostov Nik Zajc je že prvi napaki Ajdovcev izkoristil z natančnima streloma čez celo igrišče v prazna vrata. Domače navijače je po lepi akciji z golom navdušil Klemen Sluga in vlil upanje, da bo rezultat tesen vsaj do polčasa.

V zadnjih minutah pred odmorom je Bronx z boljšim tekaško predstavo in večjo kakovostjo Kix potisnil v obrambo pred svoj gol, Žiga Knežević Mrak in Tilen Kamenčič pa sta postavila kar visok končni izid polčasa (1:4). V drugem polčasu se je premoč Bronxa nadaljevala. Za domače je uspel zadeti le še Amel Džuzdanović, med gosti pa so bili natančni še Mihail Pavlov, Jernej Peroša, Benjamin Tušar in še tretjič Zajc.

Prvič v zgodovini se je na zaključni turnir najboljše četverice uvrstil KMN Dobrepolje, ki je tudi na povratni tekmi, presenetljivo, povsem nadigral kobariški Oplast, ki je sicer v prvi ligi zbral skoraj dvakrat več točk kot Dolenjci. Pričakovanja 150 navijačev Oplasta so bila v kobariški dvorani povsem drugačna. Na tekmi, na kateri je kariero uradno sklenil nekdanji reprezentant Anže Širok, so si želeli praznika futsala in napredovanja kluba, ki velja za pokalnega specialista (osvojil je tri naslove, zadnjega leta 2015). Oplast se je že marsikdaj izvlekel. Tokrat je lovil zaostanek 1:4 s prve tekme, a se je poskus preobrata povsem ponesrečil. Začetek je še nekaj obetal, saj je Anže Širok hitro izničil začetno vodstvo gostov, potem pa je sledil neverjeten mrk Kobaridcev, ki so v petih minutah prejeli tri zadetke. Po zaostanku 1:4 ob polčasu bi bil za preobrat že potreben čudež, ki pa ga ni bilo. Za zaključni juriš je ob odsotnosti dveh nosilcev igre, Nejca Kovačiča in Klavdija Ivančiča, zmanjkalo moči in idej.

Preostala polfinalista sta pričakovana. To sta najboljši ekipi prve lige, Dobovec in Siliko. Dobovec, osvajalec zadnjih petih pokalov, je tudi s Primorcem Kristjanom Čujcem v postavi, Mlinše pustil na ničli. Vrhniški Siliko je ob veliki prednosti s prve tekme (6:1) v Ljutomeru pri Meteorplastu igral le toliko, kolikor je bilo treba. Pirova zmaga (4:3) Štajercev ni rešila, dva gola pa je za Notranjce prispeval nekdanji član Oplasta Marko Mohorič.

Žreb polfinalnih parov bo danes, finalni turnir pa bo 17. in 18. februarja v Podčetrtku.


Najbolj brano