Nekoliko drugačen maraton

Slovenska prestolnica bo v nedeljo gostila jubilejni, 25. Volkswagen ljubljanski maraton. Lani ga zaradi pandemije organizatorji niso mogli pripraviti, tudi letos bo zaradi razmer nekoliko drugačen, kot je bil pred dvema letoma.

Lani maratona zaradi pandemije organizatorji niso mogli pripraviti, tudi letos bo zaradi razmer nekoliko drugačen, kot je bil 
pred dvema letoma. Foto: STA
Lani maratona zaradi pandemije organizatorji niso mogli pripraviti, tudi letos bo zaradi razmer nekoliko drugačen, kot je bil pred dvema letoma. Foto: STA

LJUBLJANA > Osrednji teki bodo le v nedeljo, ob 9. uri na 10 km, ob 9.15 pa na 21 in 42 km, slednji bo štel tudi za državno prvenstvo.

Ta čas je prek 5000 prijavljenih, od tega skoraj tretjina tujcev, približno 150 pa se jih bo pomerilo na teku na 42 km. Predprijave so se sicer končale konec septembra, a se bo za tek mogoče prijaviti še v petek in soboto med 9. in 19. uro na Trgu republike.

Osrednja prireditvena prostora bosta ostala na Trgu republike in Kongresnem trgu s startom in ciljem. Letos tekov v dnevih pred osrednjim maratonom na ljubljanskih ulicah ne bo.


Najbolj brano