Najhitrejši je bil Matej Kravos

Zmagovalec sobotnega kolesarskega juriša na Trstelj je postal Matej Kravos s Ceste pri Ajdovščini.

Na Trstelj se je iz Renč povzpelo 48 kolesarjev. Foto: Igor Mušič
Na Trstelj se je iz Renč povzpelo 48 kolesarjev. Foto: Igor Mušič

RENČE > Krajevna skupnost Renče in Društvo KUL-TU-RA Renče sta v soboto organizirala peti kolesarski juriš na Trstelj. Z desetimi kilometri vzpona se je spoprijelo 48 kolesarjev iz 19 klubov s Primorske in bližnjih krajev Italije.

Pričakovano je zmagal eden najboljših slovenskih rekreativnih kolesarjev Matej Kravos s Ceste pri Ajdovščini (Tuš team), ki je progo prevozil v dobrih 20 minutah (20,02). Dokaj tesno sta mu sledila Cerkljan Žan Peternelj (20,45) in Italijan Elia Carta (21,03).

V ženski konkurenci je slavila Sežančanka Teja Gulič (25,53), ki ni imela resne konkurence. Italijanka Chiara Lazzarini je na drugem mestu že zaostajala skoraj deset minut. Precej hitri so bili tudi veterani, starejši od 50 let, saj je zmagovalec, Italijan Maurizio Deponte, postavil čas 21,06. Tretje mesto v tej kategoriji je osvojil kolesar novogoriškega Mebla Jogi Darjo Furlan (29,56).

Zagnani rekreativni kolesarji, ki tekmujejo v slovenskem pokalu, bodo sezono nadaljevali v nedeljo na Gorenjskem z vzponom iz Poljane na smučišče Stari Vrh. Naslednja rekreativna dirka na Primorskem bo šele 15. avgusta, ko bo na vrsti že 18. vzpon z Mosta na Soči do turistične kmetije Široko.


Najbolj brano