Najboljši domačini

Karate klub Samurai Sežana je gostil uvodno tekmo sezone pokala slovenske zveze japonskega karateja (JKA) za vse kategorije. V skupnem seštevku so bili prav domačini najuspešnejši.

V Sežani je znanje pokazalo  158 karateistov.  Foto: Igor Mušič
V Sežani je znanje pokazalo 158 karateistov.  Foto: Igor Mušič

SEŽANA > Na uvodnem turnirju slovenskega karate pokala zveze JKA se zbralo 158 tekmovalcev iz 11 klubov. V skupnem seštevku točk so bili najuspešnejši prav gostitelji iz sežanskega KI Samurai. Zbrali so jih 467. Drugo mesto je osvojil Shotokan Celje (379), tretje pa Ronin iz Poljan pri Škofji Loki (319).

Primorski tekmovalci so si priborili odličja v večini kategorij - od najmlajših do veteranskih. Uspešni so bili tudi v absolutni članski konkurenci, kjer je v katah slavila Nika Frank iz divaškega kluba Bushi pred Celjanko Katarino Cesar in Novogoričanko Evo Horvat (Samurai). V katah skupine B sta najvišji stopnički zmagovalnega odra zasedli domačinki Jasmina Velišček in Karmen Miklavec. V borbah je zmagala Cesarjeva pred Frankovo in članico Bushija Metko Žerjal. Med mladinkami je v katah skupine A vso konkurenco ugnala domačinka Asta Gerjevič Debevec. Druga je bila Sežančanka Nika Pirjevec, tretja pa Metka Žerjal. V moških katah skupine A je bil najboljši domačin Tomaž Prinčič. Srebro je osvojil Žan Škofljanec iz Leskovca pri Krškem, bron pa Divačan Klemen Moderc. V skupini B je slavil njegov klubski kolega Sandi Grk pred Sežančanom Edvinom Plutom.


Najbolj brano