Na Rogli zmaga za Ledecko in Corattija, Slovenci razočarali

Na Rogli so se deskarji merili na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Zmagala sta Čehinja Ester Ledecka, ki tekmuje tudi v svetovnem pokalu v smučanju, in Italijan Edwin Corrati, ki je na Rogli zmagal že lani. Od Slovencev se je v izločilne boje uvrstil le Tim Mastnak, a je tudi on izpadel že v osmini finala.

Od Slovencev se je v izločilne boje uvrstil le Tim Mastnak, a je tudi 
on izpadel že v osmini finala.
Od Slovencev se je v izločilne boje uvrstil le Tim Mastnak, a je tudi on izpadel že v osmini finala. 

ZREČE > Drugo mesto v ženski konkurenci je osvojila Nemka Ramona Theresia Hofmeister, ki je pred tem dobila štiri zaporedne posamične tekme. Tretje mesto je osvojila Rusinja Natalija Soboleva, ki je v vožnji za stopničke ugnala Avstrijko Danielo Ulbing.

V moški konkurenci je drugo mesto osvojil najhitrejši iz kvalifikacij Italijan Roland Fischnaller, tretje in četrto pa Rusa Vic Wild in Dmitrij Loginov.

Od Slovencev so v moški konkurenci v kvalifikacijah izpadli Rok Marguč na 17. mestu, Žan Košir na 20. in Jernej Glavan, ki se ni uvrstil v drugo vožnjo. Mastnaka, ki je bil v kvalifikacijah osmi, je potem v osmini finala za stotinko sekunde izločil Poljak Oskar Kwiatkowski.

V ženski konkurenci je Gloria Kotnik zasedla 31. mesto kvalifikacij, Sara Goltes pa se ni prebila v drugo vožnjo.

Svetovni pokal se zdaj seli v italijanski Piancavallo.


Najbolj brano