Matej Bošnjak okrepil Cedevito Olimpijo

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je seznam igralcev okrepil z mladim, nadarjenim hrvaškim centrom Matejem Bošnjakom. Osemnajstletnik pa se ne bo takoj pridružil članski ekipi ljubljanskega kluba, ampak bo košarkarske veščine izpopolnjeval v Zagrebu pri KK Cedevita Junior, so sporočili iz tabora zmajev.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je seznam igralcev okrepil z 
mladim, nadarjenim hrvaškim centrom Matejem Bošnjakom. Foto: Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija
Košarkarski klub Cedevita Olimpija je seznam igralcev okrepil z mladim, nadarjenim hrvaškim centrom Matejem Bošnjakom. Foto: Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija

LJUBLJANA > Mladi, 205 centimetrov visoki hrvaški košarkar je z ljubljanskim klubom ob dopolnjenem 18. letu podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, kljub temu pa se ne bo takoj pridružil članskemu moštvu zmajev.

Svojo košarkarsko pot bo, vsaj za zdaj, Matej Bošnjak nadaljeval v KK Cedevita Junior, že prej pa je bil nadarjeni Hrvat član zagrebškega kluba.

Bošnjak je leta 2018 s hrvaško reprezentanco do 16 let na evropskem prvenstvu divizije A osvojil naslov evropskega prvaka. Bošnjak je bil kapetan reprezentance, ob tem pa je v povprečju v 28,7 minute igre dosegal 12,7 točke, 7,1 skoka in 1,3 blokade na tekmo.


Najbolj brano