Maribor na Bonifiki

V osmini finala nogometnega pokala bodo danes in jutri odigrali še preostale tekme, na treh od štirih tekem bodo svojo priložnost iskala tudi primorska moštva: Koper gosti Maribor, Brda Domžale, Tabor pa gre v goste k Aluminiju.

Aprila 2017 je Dare Vršič (v sredini)  med Senijadom Ibričićem 
(levo) in Maticem Paljkom na Bonifiki gostoval v dresu Maribora.  
Danes se bo v dresu Kopra morda zoperstavil bivšim soigralcem. Foto: Profimedia
Aprila 2017 je Dare Vršič (v sredini) med Senijadom Ibričićem (levo) in Maticem Paljkom na Bonifiki gostoval v dresu Maribora. Danes se bo v dresu Kopra morda zoperstavil bivšim soigralcem. Foto: Profimedia

KOPER > 8. aprila 2017 so nogometaši Maribora zadnjič gostovali na Bonifiki, naslednjič bodo danes ob 16.30. Če bo šlo nogometašem Kopra po načrtih, se bodo vrnili prihodnjo jesen, ko naj bi se koprski nogomet vrnil v prvo ligo.

Najbrž ni dvoma, da je na današnji tekmi favorit Maribor, ki se v državnem prvenstvu po slabem uvodu vzpenja na lestvici in približuje vrhu. Predsednik FC Koper Ante Guberac je pred tekmovalno sezono večkrat ponovil, da mu je ob napredovanju iz druge v prvo ligo pomemben tudi odmeven dosežek v pokalu, vendar je žrebu, ki je kanarčkom namenil morda najtežjega tekmeca, apetite hitro zmanjšal. Pokal je postal manj pomemben, pomembno je le prvenstvo. V tem slogu se bo najbrž koprska ekipa danes lotila mariborskih tekmecev, kar pomeni, da bo trener Miran Srebrnič odpočil nekatere starejše nosilce igre, ki jim tekmeci v drugi SNL z ostrimi starti ne prizanašajo. Sedem nosilcev igre namreč presega tridesetico v letih. Mariborčani Koprčanov zagotovo ne bodo podcenjevali, a bodo vseeno najbrž imeli lažje delo od pričakovanega. Ker bo tekma tudi v televizijskem prenosu, bo zanimivo videti, kakšen bo odziv koprskega občinstva.

Manjka še peterica

Potem ko so si pretekli teden v pokalnem tekmovanju napredovanje že priigrali Celje, Radomlje in Nafta, bomo danes dobili štiri četrtfinaliste. Ob treh primorskih parih se bosta pomerila še Triglav in Mura, jutri pa bosta spored osmine finala zaokrožila Olimpija kot branilka naslova in velenjski Rudar. O napredovanju odloča ena tekma, če ni zmagovalca po 90 minutah, sledijo podaljški in po potrebi še enajstmetrovke.

Zaradi tekmecev, pa tudi prioritet, ki so si jih primorske ekipe postavile v državnem prvenstvu, se tudi preostala primorska kluba v današnjih dvobojih ne bosta metala na glavo. Vsaj za sežanski Tabor to velja, saj je glavna naloga nogometašev edinega primorskega prvoligaša ohraniti ta status, igranje v pokalnem tekmovanju pa je v zgoščenem sporedu le še dodatna obremenitev. Tako bo današnja prva polovica dvojnega tedenskega obračuna z Aluminijem prinesla manjši tekmovalni naboj kot ga bo sobotna, ki bo štela za točke v državnem prvenstvu. Nobeno presenečenje ne bo, če se bo trener Almir Sulejmanović odločil za nekatere igralce, ki so imeli doslej manj priložnosti. Po poškodbah se počasi vračata tudi Marko Krivičić in Marko Vukelić. Tekma v Kidričevem se bo začela ob 17, uri.

Brici velikih ambicij v pokalnem tekmovanju nimajo, tudi zato ker jih v nedeljo čaka doma precej pomembnejši primorski obračun v drugi ligi z dekanskim Jadranom. Lani so v osmini finala v Vipolžah namučili Gorico, a ni verjeti, da bi lahko ogrozili napredovanje Domžal, ki bi jim po klavrnem začetku prvenstvene sezone lahko tudi pokal odprl evropska vrata. Sicer pa so Domžale pretekli konec tedna v ligaškem tekmovanju zabeležile prvo zmago pod taktirko Andreja Razdrha, ki je briško ozračje okusil preteklo pomlad, ko je v Vipolžah gostoval s Sežanci.


Najbolj brano