Macarolova pred SP še na operacijo kolena

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat), evropski prvakinji v razredu 470, morata pred odhodom na svetovno prvenstvo na Danskem nekoliko spremeniti načrt treningov. Macarolova je namreč med nedavno zaključno regato svetovnega pokala v Franciji izvedela, da mora na operacijo kolena in jo čaka mesec dni okrevanja.

Tina Mrak in Veronika Macarol Foto: STA
Tina Mrak in Veronika Macarol Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so v jadralkinem taboru pojasnili v sporočilu za javnost, so se bolečine v kolenu začele že v začetku leta, nakar je sledil pregled, nedavni izvid magnetne resonance pa je pokazal rupturo medialnega meniskusa. Veroniki Macarol so strokovnjaki svetovali takojšnjo operacijo, ki ji bo sledil mesec dni rehabilitacije.

“Poškodba kolena je na isti nogi, kot sem imela lani poškodbo stegna. Do poškodbe je prišlo zaradi preobremenitve kolena na jadrnici,” je sprva pojasnila Macarolova.

Dodala je, da so se za operacijo odločili po posvetu z zdravnikom in ekipo. “Odločili smo se zelo na hitro, ker bo svetovno prvenstvo v Aarhusu že čez mesec in pol, z namenom, da se čim prej rehabilitiram. Motivacija je zelo visoka in dosti lažje bo jadrati in dati v regati vse od sebe brez razmišljanja o poškodbi,” pravi Macarolova.

Dejala je še, da se bo potrdila, da bo čim prej okrevala. “Dobro je, da bo Tina lahko nadaljevala s treningi na jadrnici. Čeprav takoj po operaciji ne bom mogla jadrati, se bom med Tininim treningom pridružila trenerju Tomažu Čopiju na gumenjaku. Se bom mogoče kaj naučila še z druge perspektive,” je še povedala Macarolova.

Jadralki sta julija načrtovali mesec priprav na Danskem, na prizorišču prihajajočega svetovnega prvenstva, kjer se bodo za države že delile tudi prve olimpijske norme. Glede na okoliščine bosta morali trening vsaj delno odpovedati, Tina Mrak pa bo stik z jadrnico v tem času ohranjala v slovenskem morju na treningu z jadralko Valentino Baruca.

“Novica o taki resnosti poškodbe ter da bi bilo preveč tvegano z operacijo čakati na konec prvenstva v Aarhusu nas je kar malo šokirala. Zelo na hitro smo morali sprejeti to odločitev, a žal so tudi poškodbe, čeprav neprijetne, del športa. Verjamem, da bomo kot vse doslej tudi to situacijo uspešno prebrodili, saj držimo skupaj kot ekipa. Upam, da bo Veronika hitro okrevala in se karseda hitro tudi vrnila v jadrnico,” pa je povedala Mrakova.


Najbolj brano