Ljubomir Vranješ izbral bojevnike za Berlin

Pred slovenskimi rokometaši je drugi vrhunec v tem letu. Na januarskem svetovnem prvenstvu so dosegli veliko manj, kot so pred odhodom v Egipt pričakovali, med 12. in 14. marcem pa so pred njimi v nemški prestolnici boji z Alžirci, Nemci in Švedi za preboj na poletne olimpijske igre v Tokiu.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ je danes obelodanil seznam 19 igralcev za kvalifikacijski turnir v Berlinu, kjer bodo naskakovali prvo ali drugo mesto. Le v tem primeru si bodo izborili četrti nastop na olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016.

Na njegovem seznamu ni nobenih bistvenih sprememb v primerjavi z nedavnim zaključnim turnirjem v deželi faraonov. Nova sta krilni igralec Gašper Marguč iz Veszprema in zunanji igralec Gregor Potočnik iz trebanjskega Trima.

Slovenija bo priprave pričela 7. marca v Zrečah, že dva dni kasneje pa jo v Celju čaka tekma s Poljsko v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem in Madžarskem 2022. V Berlin bo odpotovala v četrtek, 11. marca.

Na Vranješevem seznamu so naslednji igralci:

- vratarja: Klemen Ferlin (Erlangen) in Urban Lesjak (Hannover);

- krilni igralci: Darko Cingesar (Trimo Trebnje), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem), Dragan Gajić (Limoges) in Blaž Janc (Barcelona);

- zunanji igralci: Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Dean Bombač (vsi Pick Szeged), Staš Skube (Meškov Brest), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Jure Dolenec (Barcelona), Gregor Potočnik (Trimo Trebnje) in Nejc Cehte (Hannover);

- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Benfica).


Najbolj brano