Lahko presenetijo še Aluminij?

Koprski nogometaši bodo drevi ob 17. uri v okviru prve četrtfinalne tekme slovenskega pokala gostovali pri Aluminiju. Rumeni, ki so v osmini finala izločili Maribor, si želijo pred povratno tekmo na domači Bonifiki priboriti dobro izhodišče.

Koprčani (v rumenih dresih) so v prejšnjem krogu izločili  Maribor. 
Bodo tokrat enako nabrušeni proti Aluminiju? Foto: Tomaž Primožič /FPA
Koprčani (v rumenih dresih) so v prejšnjem krogu izločili Maribor. Bodo tokrat enako nabrušeni proti Aluminiju? Foto: Tomaž Primožič /FPA

KOPER > Nogometaši Kopra veljajo za enega največjih presenečenj letošnjega pokalnega tekmovanja. Če je bila zmaga v prvem krogu proti skromnim Beltincem pričakovana, pa so izbranci trenerja Mirana Srebrniča v osmini finala presegli sami sebe. V izjemnem vzdušju na domači Bonifki so premagali serijskega slovenskega prvaka Maribor s 3:2.

Žreb četrtinalnih parov je Kopru namenil Aluminiju, ki je hit letošnjega prvoligaškega prvenstva, ne pa presenečenje, saj je že lani sestavil zelo solidno ekipo. Malokdo pa je pričakoval, da bodo v letošnji sezoni po uvodnih 13. krogih v prvi SNL tik za Mariborom in Olimpijo. Prav zato je dvoboj Kopra in Aluminija eden izmed zanimivejših v četrtfinalu.

Ostale tekme

Ob tekmi Aluminij : Koper4 bo danes odigrana še prva tekma četrtfinala med Nafto in velenjskim Rudarjem. Preostali tekmi bosta prihodnji tedne, ko se bo v torek, 22. oktobra Celje pomerilo z moštvom Kalcer Radomlje, prvoligaški derbi med Domžalami in Muro pa bo v četrtek, 24. oktobra.

Na oddaljeno pot v Kidričevo se Srebrničeva četa odpravlja kot edina neporažena slovenska ekipa. Rumeno-modri so na letošnjih 15 uradnih tekmah zabeležili enajst zmag in štiri remije. “Zagotovo bomo dali vse od sebe. Pričakujemo zelo zahtevno tekmo. Gostitelji so imeli več časa za pripravo, saj so zaradi reprezentančne akcije prvoligaši počivali. A kljub temu sem mnenja, da jih lahko presenetimo,” je optimističen koprski branilec Luka Badžim. Koprčani so - tako kot večina drugoligašev - tekmo 13. kroga igrali v soboto. Prav v luči drevišnjega pokalnega dvoboja je koprski trener na sobotnem obračunu z Rogaško Slatino svojega glavnega aduta Dareta Vršiča iz igre potegnil že po uri igre, kljub temu, da so Koprčani takrat vodili le z 1:0. “Na Aluminij se nismo pripravljali nič drugače, kot na ostale tekmece. Tako kot vsakič, ko stopimo na igrišče, si tudi tokrat želimo zmagati. Upam, da bomo svoje navijače razveselili tako kot proti Mariboru. Verjamem pa tudi, da ne bodo preveč razočarani, če nam ne uspe. A dejstvo je, da gre šele za prvi polčas,” prvega od dveh dvobojev z Aluminijem napoveduje Badžim.

Če ne bo Srebrnič preveč rotiral, je prva enajsterica bolj kot ne znana. Še največ sladkih skrbi bo imel v napadu. Čeprav je doslej tekme začenjal veteran Jaka Štromajer, na vrata začetne enajsterice trkata povratnik v koprskih vrstah Luka Vekić in novinec Dejan Djermanović.

Na oddaljeno pot v Kidričevo se Srebrničeva četa odpravlja kot edina neporažena slovenska ekipa.


Najbolj brano