Lahko Oplast preseneti?

Sezona dvoranskega nogometa je pred prvim vrhuncem. Danes bo v polfinalu slovenskega pokala kobariški Oplast skušal presenetiti letos v Sloveniji še nepremaganega branilca pokalne lovorike, FK Dobovec.

Jutri bo v polfinalu pokala igral kobariški Oplast - pokalni 
zmagovalec pred šestimi leti. Foto: Leo Caharija
Jutri bo v polfinalu pokala igral kobariški Oplast - pokalni zmagovalec pred šestimi leti. Foto: Leo Caharija

PODČETRTEK > Danes bosta v Podčetrtku polfinalni tekmi slovenskega pokala: ob 17.30 bosta na parket stopila Litija in Ptuj, ob 21.15 pa še kobariški Oplast in Dobovec.

Favorit prve tekme je rekorderka v številu pokalnih lovorik - Litija. Osvojila jih je devet. Je polfinalist državnega prvenstva, v svojih vrstah pa ima štiričlansko brazilsko-špansko navezo, ki zna z virtuoznimi individualnimi potezami odločati tekme. Ptujčani so še brez lovorike, v prvenstvu so se ustavili v četrtfinalu, a bodo skušali uveljaviti svojo solidno kolektivno igro, v kateri sta kamenčka mozaika tudi posoška nogometaša Borut Ručna in David Lah.

Uspeh Korena

Kobariški nogometaš Žan Koren je s Pordenonom uspešno sklenil redni del italijanske B lige. Na zadnji tekmi je k zmagi nad Maniagom (7:2) prispeval en zadetek, potem pa se je s soigralci veselil še napredovanja v končnico za prvaka.

V drugem polfinalu bi bilo - glede na dogajanje v letošnji sezoni - vse razen visoke zmage Dobovca nad Oplastom veliko presenečenje. Kljub temu fantov iz Kobarida ne kaže odpisati vnaprej, saj gre za klub z lepo pokalno tradicijo (tri zmage, zadnja pred šestimi leti), ki je lani igral v finalu.

Za aktualnega državnega in pokalnega prvaka, FK Dobovec, igra tudi Primorec Kristjan Čujec, ki pred tekmo razmišlja takole: “Čeprav zadnje dni ogromno potujemo in tekmujemo, verjamem, da bomo fizično kos izzivu. Še največja težava je psihična izpraznjenost po vrhuncu sezone v ligi prvakov, pokalne tekme pa zahtevajo prav psihično prisotnost, saj so taktično zelo zahtevne. Popravnega izpita ni, Oplast pa ima izkušeno ekipo, ki je po imenih bistveno močnejša, kot kaže lestvica državnega prvenstva. Izkušnje, znanje in rezultati so na naši strani, pogrešali pa bomo gledalce, ki bi jih bilo v normalnih zdravstvenih razmerah gotovo veliko, saj igramo le nekaj kilometrov od naše domače dvorane.”

Član uprave Oplasta Branko Velišček, ki je bil soustvarjalec klubskih pokalnih uspehov minulih let, vidi tako težave kot priložnosti: “Dosedanje okoliščine nam ne gredo na roko. Zaključni turnir, ki se je običajno začenjal v soboto, je letos preložen na petek, kar je za našo ekipo kot najbolj oddaljeno med udeleženci dodaten napor. Ostali smo brez poškodovanega Dražena Žarića. Na srečo so se druge težave v glavnem umirile in smo dobro trenirali. To je ena tekma, na kateri nimamo česa izgubiti. Dobovec je imel precej manj počitka kot mi. Skušali bomo presenetiti ali vsaj drago prodati svojo kožo.”

Finalna tekma bo jutri ob 19. uri. .


Najbolj brano