Kubacki do tretje zmage v sezoni, najboljši Slovenec Zajc

Poljak Dawid Kubacki (290,1 točke) je zmagovalec prve posamične tekme za svetovni pokal smučarskih skakalcev v nemškem Titisee-Neustadtu. Vodil je že po prvi seriji in za tretjo zmago v sezoni ugnal Stefana Krafta (283,7) na drugem in Ryoyuja Kobayashija (282,8) na tretjem mestu. Od Slovencev je bil najboljši Timi Zajc na desetem mestu.

Od Slovencev je bil najboljši Timi Zajc na desetem mestu. Foto: Nebojsa Tejic/STA
Od Slovencev je bil najboljši Timi Zajc na desetem mestu. Foto: Nebojsa Tejic/STA

TITISEE-NEUSTADT > Zmagovalec letošnje turneje štirih skakalnic je imel po prvi seriji tri točke prednosti pred domačinom Stephanom Leyhejem. Nemec ni zdržal pritiska in je bil na koncu peti, do drugega mesta pa se je s petega po prvi seriji prebil Stefan Kraft (283,7). Tretji je bil na koncu Japonec Ryoyu Kobayashi (282,8).

Lastnik rumene majice Nemec Karl Geiger je bil tokrat 12., a ostaja v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala, kjer ima pred Stefanom Kraftom zdaj 62 točk prednosti. Tretji je Kobayashi, ki za Geigerjem zaostaja 126 točk.

Od Slovencev je bil že po prvi seriji najboljši Timi Zajc (271,7). V drugo pa je napredoval za eno mesto in bil na koncu deseti. Anže Lanišek (267,5), ki je bil 14. Domen Prevc (257,2) je osvojil 20. mesto.

V skupnem seštevku najboljši Slovenec Peter Prevc (255,8) je bil po četrtem mestu v petkovih kvalifikacijah na prvi posamični tekmi tega konca tedna 22. (255,8). Točke je s 26. mestom osvojil še Cene Prevc (248,8).

Brez točk je na prvi tekmi ostal Rok Justin (102,5) na 43. mestu.

V nedeljo bo ob 15.15 na sporedu še druga posamična tekma, uro in pol prej bodo na sporedu še kvalifikacije.


Najbolj brano