Sežanci naivno izgubili doma

Magični trenutki sežanskih nogometašev z menjavo na trenerski klopi so se v zadnjem obdobju počasi razblinili. Res je, kot pravi Dušan Kosić, da jih ne Olimpija ne Maribor nista nadigrala in da jim nič ne gre na roko, vendar pa rezultati znova kažejo na strukturo moštva, ki ga ima na voljo.

Rok Kronaveter, ki je odločil tekmo v Sežani, je po nekaj mesecih 
prvič igral v začetni postavi Maribora. Foto: Profimedia
Rok Kronaveter, ki je odločil tekmo v Sežani, je po nekaj mesecih prvič igral v začetni postavi Maribora. Foto: Profimedia

SEŽANA > Tudi v Sežani zadnje čase niso bili imuni na poškodbe in Denisu Kouau se je na tribuni pridružil Marko Ristić, medtem ko je Marko Krivičić počival zaradi kartonov.

Domače igrišče, kjer so se Sežanci veselili številnih zmag, v zadnjih mesecih ni več čvrsta trdnjava. In tudi tokrat je bilo tako. V krogu minimalnih zmag gostujočih ekip (na štirih od petih tekem je bilo 0:1) verjetno ni moglo biti drugače. Tako kot z Olimpijo je Tabor tudi z Mariborom izgubil po enem prejetem zadetku in tako kot z Olimpijo je Kraševcem tudi na današnji tekmi sporna situacija odnesla točko. Obe ekipi sta sicer prikazali zelo povprečen nogomet. Če Tabor s težavo dosega zadetke, ni niti pri Mariboru z večjim izborom igralcev nič drugače. Štajerci so lahko srečni, da so jim s tako naivno enajstmetrovko gostitelji na pladnju ponudili zmago.

Maribor, ki je med drugimi pogrešal kaznovanega Nina Žuglja, hitro pa je zaradi poškodbe igro zapustil tudi Mirko Mutavčić, je tekmo začel bolj odločno. Predvsem sta bila aktivna Ognjen Mudrinski in kasnejši junak vijoličastih Rok Kronaveter. V 32. minuti so bili Štajerci zelo blizu vodstvu, ko je Marko Alvir zadel vratnico (v tem postaja že specialist) po nizkem diagonalnem strelu. Domači niso bili posebej nevarni, niso pa bili podrejeni. V 37. minuti je iz ugodnega položaja slabo streljal Rodrigue Bongongui.

Prav Bongi bi lahko v uvodnih minutah drugega polčasa postal domači junak, a ni. Žal je šla pozneje njegova ocena tekme globoko v negativno smer. V 53. minuti je Tabor odigral do tedaj najbolj obetavno akcijo, saj je Bongongui s strelom znotraj kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat. Osem minut kasneje je isti krilni igralec zelo naivno Mariborčanom podaril najstrožjo kazen. Gostje so pletli mrežo okoli domačega kazenskega prostora. Kamerunec je prejeto žogo že spravil izven kazenskega prostora. Toda namesto, da bi jo poslal čim dlje od gola, je še toliko preigraval, da se je vrnil v 16-metrski prostor, kjer je podrl Mudrinskega. Kazenski strel je izvedel Kronaveter, ki v prvi postavi vijoličastih ni igral že od aprila.

Pozneje posebej kakovostne igre ni bilo. Tabor je v zadnjih desetih minutah pritisnil in v 87. minuti zatresel mrežo, a je bil Ndzengue Fahd po oceni stranskega sodnika Simona Smeja v prepovedanem položaju. VAR-a tokrat ni bilo, sicer pa na tekmah Tabora z njim doslej ni bilo nobene koristi. Bo pa VAR prvič v Sežani navzoč prihodnjo soboto, ko bodo gostovale Radomlje.

“Že od začetka tekme smo si ustvarili nekaj dobrih priložnosti in zadeli vratnico. V tem slogu smo nadaljevali, si priborili enajstmetrovko, ki je psihološko dvignila ekipo. Na koncu smo res malo trpeli, vendar vseeno čestitke ekipi za prikazano,” je bila ocena gostujočega trenerja Radovana Karanovića.

“Tekma res ni predstavljala kakovostni presežek. Imam pa mešane občutke, saj smo izgubili iz res naivne enajstmetrovke. Premalo iščemo prave rešitve, to se nam prepogosto dogaja in s tem se moramo ukvarjati. Prihajajo tekme, ki jih bomo morali dobiti in upam, da nam bo nogometni moment bolj naklonjen,” je dejal domači trener Dušan Kosić.

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Mertik, Smej, Herženjak.

* Strelec: 0:1 Kronaveter (61./11 m).

* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Nemanič, Kosi (od 69. Gotter), Mihaljević, Grobry Doukoure, Mavretič (od 89. Seliškar), Tolić (od 62. Ndzengue), Bongongui (od 69. Kljun), Stančič.

* Maribor: Jug, Mutavčić (od 22. Sellouki), Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Makoumbou, Milec, Alvir (od 69. Požeg Vancaš), Kronaveter (od 81. Repas), Mudrinski (od 81. Sirk).

* Rumeni kartoni: Tolić, Stančič, Bongongui, Mavretič; Jug.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano