Koprčani pred prvoligaškimi izzivi

Pretekli nogometni vikend je zaradi reprezentančnih akcij postregel le z nižjeligaškimi boji. Bolj pestro in razvlečeno klubsko dogajanje pa se obeta v tem tednu. Začelo se bo že jutri z uvodnimi obračuni osmine finala pokalnega tekmovanja.

Tilen Nagode (v rdeče-črnem dresu Primorja) je s soigralci doživel 
prvi poraz, Vipavci pa so zabeležili prvi remi v tretji SNL zahod.  Foto: PRIMOŽ BRECELJ
Tilen Nagode (v rdeče-črnem dresu Primorja) je s soigralci doživel prvi poraz, Vipavci pa so zabeležili prvi remi v tretji SNL zahod.  Foto: PRIMOŽ BRECELJ

NOVA GORICA > Na prvoligaških zelenicah je vladalo zatišje, zato pa je bilo toliko bolj živahno v klubskih pisarnah. Med tekmovalnim premorom so kar trije klubi dobili novega trenerja. Zadnji so novico o rešitvi na klopi v nedeljo sporočili Sežanci. Almir Sulejmanović je zamenjal Andreja Razdrha, ki se bo na novem položaju predstavil že v četrtek, ko bodo Domžale v zaostali tekmi 3. kroga gostile Muro. Jutri pa bomo dobili prve tri četrtfinaliste pokalnega tekmovanja. Dva para sta drugoligaška, v tretjem pa bo tolminski tretjeligaš, ki se otepa poškodb, gostil prvoligaško Celje.

Zanimivo bo v Radomljah. Vodilna ekipa druge SNL bo najprej gostila Gorico v pokalnem tekmovanju, nato pa v derbiju 8. kroga v nedeljo še najbližje zasledovalce na lestvici, Koprčane. Izbranci Mirana Srebrniča bodo težko pričakovani dvoboj osmine finala pokalnega tekmovanja z Mariborom odigrali prihodnjo sredo, dotlej pa bo v ospredju boj za drugoligaške točke. Zanimivo bo tudi videti, kako se bosta pokalnega obračuna jutri v Lendavi lotila Nafta in Krško. Tretjo in četrto ekipo druge SNL namreč čaka v soboto še “povratni” dvoboj za prvenstvene točke v Krškem.

Primorska liga

Izidi 1. kroga EPNL - Košana : ŠD Ankaran 1:3 (0:1), Korte : Portorož Piran 2:0 (0:0). Renče : Jadran Hrpelje-Kozina 0:7 (0:4), Ilirska Bistrica : Plama Podgrad 0:6 (0:2), Postojna : Boreas Ajdovščina 1:2 (0:0), Komen : Cerknica 2:0 (1:0).

Gotovo bodo razplet obračunov z vrha druge SNL z enim očesom pospremili tudi pri Gorici, ki pa ima po drugi strani dovolj svojih težav. S 13 točkami še nekako drži stik z vodilno četverico, 13 prejetih golov na sedmih tekmah pa jo uvršča v spodnji del lestvice. Na srečo jo v soboto čaka gostovanje pri R0gaški, ki je s tremi doseženimi zadetki najmanj učinkovita zasedba druge lige, v kateri so si Biljenci v uvodnih krogih nabrali lepo zalogo točk. V drugi polovici lestvice, ki jo odpirajo dekanski Jadran in Brda, so ekipe precej bolj zgoščene, že ena zmaga pa prinaša občuten pomik navzgor.

Precejšnja gneča je tudi na vrhu tretje SNL zahod, kjer pa so odigrali komaj 4. krog. Uvod je v znamenju nepredvidljivosti, skoraj nobenega izida ni moč z gotovostjo napovedati. Ajdovci so na Bledu doživeli prvi poraz in zdaj so se jim na vrh priključile še tri ekipe. Med njimi ni neporaženih Tolmina in ljubljanske Svobode, ki pa sta doslej zmagala le po enkrat, tako kot tudi Vipavci. Na osvojitev polnega izkupička pa še čakajo Mirenci in Izolani, ki bodo v soboto gostili Tolmince.

Pretekli konec tedna se je začela tudi nova sezona v primorski ligi. Najbolj prepričljivo jo je v Renčah odprl Jadran Hrpelje-Kozina. Na strelski račun sta prišla Tadej Tomažič in Uroš Barut, za sežanski pridih pa skrbita še prekaljena Nace Kosmač in Matej Bombač. Le en zadetek manj je v sosedskem obračunu Plama natresla Ilirski Bistrici. Precej bolj izenačeno pa je bilo na preostalih štirih tekmah. Z najbolj negotovim razpletom je postregel obračun novincev v Postojni, kjer je zmagoviti gol za Ajdovce pet minut pred koncem dosegel Matija Šen.


Najbolj brano