Koprčani potrjujejo primat

Drugoligaški vikend spet ponuja nekaj zanimivih tekem, vključno s primorskim obračunom v Vipolžah, kjer bo jutri gostoval dekanski Jadran.

Brici (v rdeče črnih dresih) bodo jutri gostili Dekančane. Foto: Luka Carlevaris
Brici (v rdeče črnih dresih) bodo jutri gostili Dekančane. Foto: Luka Carlevaris

NOVA GORICA > Vodilni drugoligaši Koprčani so iz pokalnega tekmovanje izločili državne prvake, zato bi bilo logično, da jutri zvečer ob 19. uri nadaljujejo zmagoviti niz na Bonifiki tudi ob gostovanju Drave. V nogometu pa ni nič samoumevnega, česar se še najbolj zaveda Miran Srebrnič, ki ima dovolj igralske in trenerske kilometrine. Tovrstni dvoboji so neredko kočljivi, pa čeprav v koprskih vrstah ne manjka nogometašev, prekaljenih v raznovrstnih bitkah. Ptujčani so ekipa navdiha, kar dokazujejo že letošnji rezultati. Proti Kopru pa bodo gotovo nabrušeni in nimajo česa izgubiti.

Zahteven dvoboj predvidoma čaka tudi Novogoričane. S Fužinarjem so se dogovorili, da bo tekma na Koroškem, obnovljeno zelenico na novogoriškem stadionu pa bodo v novi sezoni prvič krstili prihodnjo nedeljo, ko v športni park pride Krka. Še prej pa Gorico, ki si želi do konca nogometne jeseni ohraniti stik z vrhom, čakata dve gostovanji: danes na Ravnah in v sredo, ko bodo drugoligaši odigrali 10. krog, še v Dekanih. Po drugi strani je res, da imajo izbranci Borivoja Lučića precej boljši izkupiček na prvenstvenih gostovanjih. Na štirih tekmah niso oddali še niti točke, a tudi Fužinar se lahko pohvali s tremi zaporednimi zmagami.

Derbiji tudi v tretji SNL

V 6. krogu tretje SNL zahod bosta na sporedu kar dva primorska obračuna. Mirenska Adria bo danes doma lovila prvo zmago proti ajdovskemu Primorju, ki je po udarnem začetku sezone zastalo. Jutri bodo Vipavci v dvoboju spodnjega dela gostili Izolane, derbi kroga pa bo v Grosupljem, kjer bodo gostovali še neporaženi Tolminci.

Biljencem je na zadnjih treh dvobojih šlo vse narobe, zato pa je bil izkupiček iz uvodnih krogov nad pričakovanji. Na zadnjih dveh tekmah niso zatresli mreže tekmeca, zato bodo potrebovali kakšen napadalni preblisk. Zanj bi lahko ob kaznovanem Matthiasu Oyewusiju poskrbel še en hitronogi nogometaš, Danijel Šturm. Beltinčanom, ki se znova borijo za obstanek, sicer gori pod nogami, a to ni nujno slab obet za zasedbo Sandija Valentinčiča.

Precejšnji vložek bo jutri popoldne v igri v Vipolžah. Tako Brda kot Jadran potrebujejo točke oziroma zmago. Bomo videli, ali je poteza trenerja Dekančanov Erika Kržišnika po treh zaporednih porazih poskrbela za poenotenje vrst, sicer pa tudi ozračje v briški slačilnici ni spokojno. Trener David Peršič je v obračunu z Domžalami privoščil počitek nekaterim nogometašem, ki sicer začenjajo tekme v prvi enajsterici. Se bo obrestovalo v lovu na prvo domačo zmago?


Najbolj brano