Koper že v drugi ligi

Koprski kozlički so na prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v drugo SNL premagali NK Grad s 4:0. Primorci so proti gostom iz Prekmurja dvome o zmagovalcu rešili že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 2:0. Koper bo napredovanje potrdil v nedeljo na povratni tekmi.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Primorski tretjeligaš, ki se je sprehodil skozi nižji rang nogometnega tekmovanja, na prvi kvalifikacijski tekmi za preboj v drugo SNL kljub visoki zmagi proti sila povprečnim gostom z igro ni navdušil. Rumeni so povedli že v uvodu tekme. Tekla je 40 sekunda srečanja, ko je na videz nenevarno podajo Edija Baše z leve strani v zadetek pretvoril kar gostujoči osrednji branilec Nino Bernjak. Gosti iz Grada bi lahko po četrt ure igre zaostajali že z višjo razliko. Nekajkrat se je v priložnosti znašel Baša, ki pa se pred vratarjem Lazarjem Mikovićem ni najbolje znašel. Nadaljevanje je prineslo raztrgano igro na obeh straneh, ki je s tribun požela precej negodovanja. Nezainteresirano dogajanje na zelenici je v 36. minuti prekinil glavni sodnik Andrej Žnidaršič, ki je po nekoliko vprašljivem prekršku Saše Celca nad Stipetom Vrdoljakom dosodil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Baša.

Melanholično razpoloženje na zelenici se je preneslo tudi v drugi polčas. Neprepričljiva igra Kopra je še naprej jezila gledalce na tribunah. Na drugi strani si niti gostje niso uspeli priigrati kakšne priložnosti. Prvo nekoliko resnejšo akcijo je v drugem polčasu pripravil koprski rezervist Robi Gajšek, ki pa ni resneje ogrozil gostov, zato jim je povzročal preglavice v igri. Po enem izmed njegovih prodorov je osmoljenec tekme Bernjak na robu kazenskega prostora zakrivil drugo najstrožjo kazen. Za končnih 4:0 je minuto kasneje poskrbel Željko Tomić. “Pričakovali smo zahtevno tekmo in temu primerno smo se na tekmeca tudi pripravili, saj proti nam vsi igrajo zaprto,” je menil domači nogometaš Damir Hadžić.

Koper : Grad 4:0 (2:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 800 sodnik Žnidaršič (Kranj). Strelci - 1:0 Bernjak (1, ag), 2:0 Baša (37, z 11m), 3:0 Baša (77, z 11m), 4:0 Tomić (78).

Koper: Bužan, Hadžić, Cerovec (od 69. Gajšek), L. Badžim, Opara, Vrdoljak, Glavaš, Guberac, Tomić (od 87. Andjelić), Baša, Štromajer (od 59. Sačer). Trener: Miran Srebrnič.

Grad: Miković, Žnidarič, Celec, Poredoš (od 87. Ma. Marič), Belna, Stošić, Kolmanko (od 90. T. Marič), Potočnik, Fujs, Gašperšič (od 82. Seršen), Bernjak. Trener: Bogdan Črnko.


Najbolj brano