Koper za zdaj zmore le en polčas

V prvi moški ligi preseneča slab start aktualnih prvakov iz Velenja, ki so - tako kot Koprčani - izgubili obe uvodni tekmi.

Ribničani so v drugem polčasu uspešno prebijali koprsko obrambo. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Ribničani so v drugem polčasu uspešno prebijali koprsko obrambo. Foto: Tomaž Primožic/FPA

Prva A DRL moški

Koper : Riko Ribnica 25:30 (16:13)

Dvorana Bonifika, gledalcev 200 sodnika: Ocvirk, Štrigl.

Koper: Jelovčan, Logar, Morato, Špruk 1 (1), Žagar 4, Pavlović 4 (1), Poklar 3, Konjević, Makovec, Moljk 2 (1), Vujović, Smolnik 2, Muminović, Sanabor, Makuc 7, Kete, Breznikar 2. Riko Ribnica, najboljši strelci: Pucelj 7, Buneta 6 (1), Bogdanović 5.

Sedemmetrovke: Koper 5 (3), Riko Ribnica 5 (5). Izključitve: Koper 8 minut, Riko Ribnica 12 minut.

KOPER Gostitelji so izgubili že drugič zapored. Že v Ljubljani pri Slovanu so v uvodni tekmi sezone dobili prvi polčas, podobno je bilo tudi tokrat, spet pa prednosti niso znali zadržati. V prvem polčasu so vodili že za pet golov (16:11 v 27. minuti). Na začetku drugega dela, ko so gosti zaigrali boljše v obrambi, so začeli delati napake, zgrešili nekaj zicerjev, kar so Ribničani znali kaznovati. Po izenačenju na 17 v 38. minuti so Ribničani tekmo rutinirano pripeljali do zaslužene zmage. Prvi polčas so domači dobili s 16:13, predvsem so se od tekmecev boljše znašli, ko so imeli številčno premoč. Malo pred zvokom sirene so celo vodili s 16:11, ko je protinapad zaključil Bor Breznikar. Prav mladi desnokrilni igralec pa je eden na začetku drugega polčasa zgrešil dva strela, ki bi morala končati v mreži in Ribnica je kar naenkrat vodila za tri gole. Največ zaslug za to je imel vratar Sandro Meštrić, ki je na tekmi zbral 14 obramb. Ko so domači prek Žige Smolnika zapravili še sedemmetrovko, na drugi strani pa je Marin Buneta zadel za 25:21, je postalo jasno, da se bi moral zgoditi čudež, da bi točki ostali doma. “Vedeli smo, kakšna tekma nas čaka. Prvi polčas smo odigrali zelo dobro v obrambi in napadu. V drugem so gostje zamenjali obrambo, njihov vratar je začel braniti, mi pa nismo več uspešno zaključevali akcij. Gostje so zmagali zasluženo,” je po tekmi izjavil trener Kopra Uroš Rapotec. NR

Prva A DRL ženske

Z'dežele : Mlinotest 25:25 (13:13)

Dvorana Golovec gledalcev 77, sodnika Pukšič in Satler.

Mlinotest: Hrovatič, Bratina, Janković Rustja 8, Perazić 6, Fegic 3, Ferfolja 2, Černigoj 2, Leški 2, Zelnik 1, Grmek 1, Sanabor. Trener: Jan Žbogar.

Sedemmetrovke Z'dežele 7:7, Mlinotest 4:2; izključitve - Z'dežele 12 minut, Mlinotest 14.

CELJE Tekme Ajdovk in Celjank so v zadnjem obdobju redno napete. Tokrat so favoritinje v dresih Mlinotesta na koncu dobile resno opozorilo tudi z delitvijo točk. Med boljšimi pri Celjankah je bila Lea Krajnc iz Sečovelj s tremi goli. Prve črne minute so za Primorke nastopile sredi prvega polčasa, ko žoga ni hotela v gol, Celjanke pa so s protinapadi ušle na štiri zadetke prednosti. Mlinotest je nato strnil obrambo in pred odmorom tekmice z zadetki mlade Nene Černigoj in izkušene Nataše Janković Rustja ujel. V drugem polčasu sta se ekipi menjavali v vodstvu. V zadnjih minutah so bile boljše Celjanke, ki so povedle s 24:21. Ajdovke so z agresivno igro dve minuti pred koncem tekme prišle v položaj za preobrat (24:23), a zelo razpoložene Jasmine Pišek niso uspele ustaviti. V minuti, ki je preostala, so z uspešnima akcijama Maje Germek in Urše Zelnik še uspele izenačiti, nato pa je zapiskala sirena.

Zvezda Logatec : Žurd Koper 19:23 (5:10)

ŠD Logatec, gledalcev 30 sodnika Gaber in Bregar.

Žurd Koper: Fidel, Benčič, Teraž 9, Hilj 5, Škabar 3, Berzelak 2, Vatovec 2, Arnavtovič 1, Soršak 1, Kadić, Cupin, Cah, Kukaj. Trener: Željko Zirdum.

Sedemmetrovke - Zveza Logatec 6:5, Žurd Koper 9:6; izključitve - Zvezda Logatec 4 minute, Žurd Koper 14 minut.

Logatec V novi spodnji (zeleni) skupini letos povečane prve lige so bile Koprčanke s tradicijo igranja v stari, manjši, a zahtevni prvi ligi, favoritinje, kar so proti Logatčankam rutinirano potrdile. Po začetni neodločnosti so Kaja Teraž, Nika Hilj in Metka Škabar pokazali svojo kakovost in poskrbeli za prvo nekoliko večjo prednost (4:9) Koprčank, ki je do odmora ob polčasu še narasla. Drugi polčas so gostje začele udarno. Špela Fidel je zaklenila vrata, Kaja Teraž pa je prednost povišala že na 5:12. Po tem je bilo - glede na razmerje sil na igrišču - pravega boja konec. Nastopil je čas za preverjanje rezervnih moči. Domačinke so se v končnici sicer uspele približati na tri gole zaostanka, po tem pa je Nika Hilj z zaporednima zadetkoma preprečila možnost presenečenja.im


Najbolj brano