Gol v pravem trenutku

S posebno pozornostjo so na tekmo v “šumi” zrli tudi v obeh ostalih primorskih prvoligaših. Tesna zmaga Kopra ohranja tudi goriške upe za pobeg z zadnjega mesta, pa tudi Sežanci so s tem izidom še korak bliže vsaj osmemu mestu in neposrednemu obstanku v ligi.

 Foto: STA
Foto: STA

KIDRIČEVO > Koper z drugo zaporedno zmago z 1:0 ohranja korak s tekmeci za Evropo, medtem ko je Aluminij prekinil niz petih tekem brez poraza. Medtem ko se je trener Kopra Rodolfo Vanoli odločil za isto postavo kot na nedavni tekmi z Muro, pa je Oskar Drobne po remiju v Novi Gorici v prvi postavi zamenjal štiri igralce in se odločil za enak igralni sistem, kot ga goji Vanoli. V prvem polčasu so bili domači boljši, imeli so tudi večjo posest žoge, a zadeli so gostje, ki so bili pri zaključkih konkretnejši. Pobudo so na presenetljivo dobrem igrišču takoj prevzeli domači in v šesti minuti tudi prvi zaključili napad. Pet minut zatem je Koper prek dveh branilcev prvič zadel okvir vrat. Žan Žužek je sprožil strel z glavo, vratar Luka Janžekovič je žogo odbil, nato pa jo je Aleksander Rajčević poslal v vratnico. Potem so sledile minute domače prevlade s tremi streli v okvir, pri čemer je bil Gašper Pečnik celo sam pred vrati. So pa v prvem pravem izletu na domačo polovico v drugem delu prvega polčasa kanarčki prešli v vodstvo tudi po nespretnosti domače obrambe. Na desni strani je Maks Barišić preigral dva domača branilca in podal pred vrata, kjer je Nardin Mulahusejnović s prsmi žogo preusmeril v mrežo za svoj prvi zadetek v drugem delu sezone.

V uvodu drugega polčasa ni bilo velikih vznemirjenj. Domačim je izenačenje preprečil eden od Koprčanov, ko je v gneči žogo zbil z golove črte. V 80. minuti je ob prostem strelu z roba kazenskega prostora Nik Marinšek nespretno streljal po tleh. Na drugi strani je v 85. minuti žoga po strelu Bojana Kneževića s slabih 20 metrov zadela vratnico. Že v sodniškem dodatku se je okvir vrat domačega gola še tretjič zatresel, ko je Claudio Spinelli zadel prečnik. “Zadovoljen sem s tem, kar so fantje prikazali. Sicer smo v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Muri zaradi utrujenosti igrali nekoliko slabše. Vendar to ne sme biti izgovor, voditi nas mora lakota po zmagah,” je povedal Rodolfo Vanoli, ki je vodil stoto tekmo v prvi ligi.

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
Strelec: 0:1 Mulahusejnović (45.).
Aluminij: Janžekovič, Azemović (od 67. Krajnc), Petek, Ploj (od 76. Krefl), Pantalon, Bolha, G. Pečnik (od 76. Jakšić), Prša (od 67. Marinšek), Mujan, Kim, Jauk (od 67. Flakus Bosilj).
Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Cerovec, Mišić, Caimacov (od 88. Krajinović), Pejić (od 88. Viler), Guberac (od 76. Knežević), Dodlek, Barišić (od 66. Stevanović), Mulahusejnović (od 66. Spinelli).
Rumeni kartoni: Bolha, Marinšek; Guberac, Cerovec, Stevanović.
Rdeči karton: /.

Najbolj brano