Koper je zmlel tudi Ribnico

Peta zaporedna zmaga Koprčanov v februarju je bila posebej sladka, saj so v Areni Bonifika izgubili (32:34) neposredni tekmeci na lestvici Ribničani. Rokometašem Izole pa na Gorenjskem ni uspel še drugi podvig v treh dneh, Urbanscape Loka je zmagala s 26:18.

Tine Poklar (št. 10) je bil strelsko razpoložen tudi proti Ribnici - 
dosegel je deset golov. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Tine Poklar (št. 10) je bil strelsko razpoložen tudi proti Ribnici - dosegel je deset golov. Foto: Tomaž Primožic/FPA

Prva DRL

Koper : Riko Ribnica 34:32 (16:17)

Arena Bonifika sodnika Žitnik in Majer

Koper: Jelovčan (13 obramb), Logar, S. Slatinek Jovičić 7, Dolenc, M. Žagar 4, Pavlović 1, Poklar 10, Konjevič, Moljk, Smolnik, Muminović, Sanabor, Marić 1, Makuc, Kete 5, Breznikar 6. Trener: Uroš Rapotec.

Najboljši pri Riku Ribnici: Pucelj 9, Ž. Žagar 8, Knavs 4 gole. Trener: Gregor Cvijič.

Izključitve: Koper 8, Ribnica 10 minut. 7-m: Koper 4 (4), Ribnica 5(3).

KOPER Obračun ekip iz zgornjega dela lestvice je upravičil pričakovanja, saj je bil napet od prve do zadnje sekunde. Bolje so ga pričeli domačini, sredi polčasa pa so prvič povedli tudi gostje. Sledile so minute domačih, ki so v 23. minuti vodili s 14:11. Nepopustljivi gostje so nato precej bolje odigrali končnico in na odmor odšli v vodstvu. Ribnica je igrala presenetljivo hitro in držala visok ritem, s katerim je dosegla nekaj lahkih zadetkov.

Vendar pa tudi Koprčanom hitra igra že od nekdaj ustreza, tako da so se v drugem polčasu nanjo že prilagodili. Napet dvoboj za vsako žogo se je spet nagnil na domačo stran v 43. minuti, ko je prvi strelec dvoboja Tine Poklar zadel za 24:23. Koprčani so se tedaj razigrali, v 52. minuti je bil rezultat že 30:27, vendar je Ribnica odgovorila s tremi zaporednimi goli in spet izenačila. Zadnjih pet minut tekme so domačini odigrali odlično, napravili so manj napak in zadeli vsakič, ko se je ponudila priložnost. Če ne bi bilo ene po nepotrebnem izgubljene žoge, ki je botrovala k izključitvi Dragana Pavlovića, bi si že prej zagotovili zmago. Vseeno pa je bilo njihovo slavje povsem zasluženo.

“Vedeli smo, da bo veliko golov, saj je Ribnica zelo napadalna ekipa. Dobro smo igrali v napadu. Pozna se, da trdo treniramo in da smo postali homogena ekipa. Smo v zmagovalnem ritmu, ki ga bomo skušali zadržati do konca sezone,” je dejal Rok Jelovčan, vratar Kopra.

Tokrat so se posebej izkazali natančni koprski strelci, saj sta vratarja Ribnice skupaj zbrala le tri obrambe v prvem polčasu in prav nobene v drugem. To je za prvoligaško raven sila redko.

Urbanscape Loka : Butan plin Izola 26:18 (12:9)

Dvorana Poden sodnika I. in D. Ivančič

Najboljši pri Urbanscape Loki: A. Jesenko 7 golov, M. Jesenko 4, Jamnik 3, Stanojlović 12 obramb. Trener: Robert Beguš.

Butan plin Izola: Postogna (8 obramb), Kocjančič (3), Alessio, Jurič 3, Brumen, Smej, Gorela 7, Poberaj 1, Miklavec 3, Nikolić 4, Demšar, Orbanić, Mijatovič, Peharc, Bekrič. Trener: Fredi Radojkovič.

Izključitve: Ur. Loka 4 minute, BP Izola 16 minut; rdeči karton: Bekrič in Demšar (oba BP Izola). 7-m: Ur. Loka (8), BP Izola: 2 (1).

ŠKOFJA LOKA Igralci Urbanscape Loke so dvoboj začeli bolje od Izolanov in hitro ušli na tri gole naskoka. Po minuti odmora so gostje sredi polčasa prevzeli pobudo in kmalu izenačili. V 25. minuti je bil rezultat 9:9, potem pa se je potek tekme dokončno spremenil. Ločani so bolje odigrali končnico polčasa in že na odmor odšli ob izenačeni dotlej najvišji prednosti.

Vseeno ne bi bilo še nič izgubljeno, če ne bi rokometaši Butan plina Izole na začetku drugega dela igre nadaljevali strelski post. Domačini so tudi po zaslugi obramb vratarja Luke Stanojlovića hitro podvojili prednost in šele po osmih minutah so gostje prek Marka Nikolića zabili prvi gol. Medtem pa so se igralci Urbanscape Loke že razigrali, tako da je razlika potem še naraščala in zmagovalec ni bil več vprašljiv.

“Sodniški kriterij ni bil usoden. Sami smo krivi, ker smo napravili preveč napak in igrali s premalo discipline. Zaustavilo se nam je že v končnici prvega polčasa, v drugem delu pa smo gostiteljem zaradi napak kar sami pomagali, da so nas premagajo,” je po tekmi povedal pomočnik trenerja Izole Peter Božič.


Najbolj brano