Kamničanke praznih rok tudi v Novi Gorici

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v 9. krogu srednjeevropske lige in državnega prvenstva doma premagale Calcit Volley s 3:1 (17, -21, 13, 18).

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA Po odličnem začetku sezone so Kamničanke v zadnjem času popustile. Porazi se kopičijo, po petih dnevih so izgubile še drugi derbi, po Mariborčankah so jih zdaj premagale tudi Novogoričanke. In to presenetljivo gladko. Kamničanke so bile daleč od svoje igre, v napadu so bile popolnoma nerazpoložene, to velja tudi za njihovo glavno napadalko Olivero Kostić Brulec, ki je le v 17 odstotkih uspešno zaključila napadalne akcije.

Podobno je bilo tudi z reprezentantkama Ano Marijo Vovk in Zatković, razpoložena je bila le Tina Kaker, njenih 14 točk, pet jih je dosegla z blokom, pa je bilo premalo, da bi lahko njena ekipa premagala Novogoričanke. Pri GEN-I Volleyju je bila najučinkovitejša Neli Goršek, dosegla je 21 točk, kar osem z asi, domače so res odlično servirale, z servisne črte so dosegle 16 točk.

V prvem nizu so imele gostje izredno slab sprejem, kljub temu so bile dolgo časa rezultatsko enakovredne, v drugem delu niza pa so domače ušle in brez posebnih težav prišle do vodstva v 1:0. V drugem pa so v krizo sprejema zašle domače, tako da je prišlo do izenačenja. Na srečo domačih pa je kriza trajala le en niz, v tretjem so tekmice povsem nadigrale, že na začetku zanesljivo povedle, nato pa prednost le še večale. Odpor Kamničank je v četrtem nizu še nekaj časa trajal, a zmage domačih niso več ogrozile.

* Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 150, sodnika: Tomec, Markelj.

* GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 1, Goršek 21, Velikonja Grbac 5, Spanou 11, Forštnarič 6, P. Blažič, Mikl, Kovac 18, T. Blažič, Leban, Jovanović 5, Žigon.

* Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik, Mihevc 1, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 6, Vovk 3, Brulec Kostić 7, Zatković 4, Janežič, Charuk 6, Jerala, Kaker 14.


Najbolj brano