Jim lahko vrnejo za pokalni poraz?

Z desetim krogom prve SNL se začenja druga četrtina državnega prvenstva. Edini primorski prvoligaš je sredi serije zahtevnih gostovanj, ki jih je dodatno začinil še pokalni žreb.

Bi se lahko Sežanci novih točk prvenstvenih veselili že danes zvečer? Foto: Profimedia
Bi se lahko Sežanci novih točk prvenstvenih veselili že danes zvečer? Foto: Profimedia

SEŽANA > Pokalna obveznost je odkljukana in za to tekmovalno sezono že končana, saj je Tabor po spodbudni predstavi tekmo osmine finala z Aluminijem izgubil po zadetku zveznega igralca Matica Vrbaneca, Sežanci pa so ob zgrešeni enajstmetrovki zadeli še okvir vrat.

V Kidričevo se vračajo danes ob 18. uri za zaključek dvojnega sporeda gostovanj v “šumi,” kot športnemu centru pravijo tamkajšnji nogometni privrženci. Aluminij je bil v prvem delu minule sezone presenečenje prvenstva, letos v prvem delu sezone tudi vztraja na vrhu, a ni več presenečenje. Prejšnji teden ga je pri 18. točkah ujela Olimpija, saj je Aluminij izgubil v Ljudskem vrtu (2:1). Poraz je bil nezaslužen, enaka ugotovitev velja tudi za Tabor, ki si v Murski Soboti zagotovo ni zaslužil tesnega poraza, temveč vsaj točko. “Kar smo prikazali v zadnjih dveh tekmah je vzpodbudno, če bi se še rezultatsko izšlo, bi bilo odlično. Skrbi me realizacija, brez učinkovitih napadalcev je težko priti do točk. Verjamem, da se bomo tudi danes predstavili v dobri luči, če bi zadeli iz prve priložnosti, pa bi bilo sploh super,” je za PN povedal trener Almir Sulejmanović, ki je v obeh tekmah preizkusil skoraj vse igralce, saj je na sredini pokalni tekmi z Aluminijem dodobra prevetril ekipo. Proti Muri je igral z bolj obrambno naravnanim sistemom 4-2-3-1, v sredo pa z bolj napadalnim 4-3-3. “Sistem sam po sebi ne prinaša točk ampak reakcija igralcev: kako se postavijo, zapirajo in odpirajo prostor, kako se gibajo. Preizkusil sem oba sistema, obakrat je bilo solidno, seveda pa je na prvem mestu rezultat in zato se bomo prilagajali po potrebah,” še pravi Sulejmanović, ki bo pogrešal kaznovanega Maria Zebića ter poškodovana Maria Babića in Klemna Nemaniča, medtem ko je več minut igre namenil Dinu Stančiču ter rekonvalescentoma Marku Krivičiću in Juriju Požrlu. Vrača se tudi Marko Vukelić. V pokalni tekmi je namenil počitek prvemu strelcu Predragu Sikimiću, ki se mu je v zadnjih dveh tekmah v DP ustavilo v napadu, zaradi bolezni ni bil v postavi niti drugi napadalec, Lazar Milošev.

8

točk razlike je med Aluminijem in Taborom na lestvici prve SNL

Današnja tekma bo drugačna, saj prinaša in odnaša točke. Kidričani so v prvi SNL prejeli zgolj pet zadetkov, ob obrambni je zelo močna in disciplinirana je tudi zvezna vrsta, zato tekmecem ne puščajo veliko prostora. V prvi tekmi sezone so v Sežani zmagali z 2:0.


Najbolj brano