Janja Garnbret zmagala v Innsbrucku

Janja Garnbret je sezono tekmovanj najvišje ravni v težavnostnem plezanju odprla nocoj z zmago v Innsbrucku. Olimpijska prvakinja je prevladovala v vseh krogih avstrijske premiere svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti. Najuspešnejša slovenska tekmovalka je števec zmag v svetovnem pokalu kot prva premaknila na številko 33.

Janja Garnbret Foto: Urban Urbanc
Janja Garnbret Foto: Urban Urbanc

INNSBRUCK > Korošica je v Innsbrucku vpisala svojo še 50. uvrstitev na oder za zmagovalke. Pri svojih 23 letih je zbrala 33 zmag v svetovnem pokalu v športnem plezanju, s čimer je izboljšala svoj prejšnji mejnik. Toliko zmag ni osvojil še nihče v svetovnem pokalu v športnem plezanju.

To je bila njena 19. zmaga v težavnosti, 14 zmag ima še v disciplini balvani.

Uspeh Garnbretove je dopolnila druga slovenska finalistka Vita Lukan, ki je v finalu najboljše osmerice osvojila sedmo mesto. V moškem finalu najboljše osmerice, ki se bo začel po ženskem finalu, bo od Slovencev nastopil Luka Potočar.

Janja Garnbret je še na drugi tekmi v tej sezoni, na kateri je nastopila, zmagala. Tekmovalka iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je slavila zmago že na uvodni tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju 9. aprila v Meiringenu v Švici, potem pa si je vzela tekmovalni premor.


Najbolj brano