Izola je bila blizu in daleč

Rokometaši Izole so bili od lanskega septembra najbliže pozitivnemu izidu, a so bili za las prekratki. Koprčani se po seriji težkih tekem pripravljajo na odločilne nastope za skok v želeno najboljšo šesterico. V soboto gostijo prav Ormožane, ki so mesto pred njimi.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

Prva DRL moški

Butan plin Izola : Urbanscape Loka 29:30 (14:18)

Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 300 sodnika: Smolko in Knez.

Butan plini Izola: Alessio, Logar, Hušić, Jurič 2, Gačević, Poberaj 5, Božič 4 (2), Petrović, Gašperšič, Novak, Miklavec, Alessio, Beganović, Brumen 2 (2), Zorič Stepančič 6, Nikolić 6, Čolić 4.

Urbanscape Loka: Božnar, Juričan, Vrbinc, Gartner, Dolenc, Grojzdek 1, Jamnik 7, M. Jesenko 4 (3), Mali, Tomac-Teržan, Jeseničnik, Pipp 4, A. Jesenko 7 (4), Pokorn, Šibanc 3, Marinović, Atanasov 2, Klemenčič 2.

Sedemmetrovke: Butan plin Izola 5 (4), Urbanscape Loka 10 (7); izključitve: Butan plin Izola 14, Urbanscape Loka 14 minut.

IZOLA Gostitelji so se pred tekmo zavedali, da imajo v Škofjeločanih enega redkih tekmecev, proti kateremu bi lahko iztržili tudi kaj več od sicer pričakovanega poraza. Na tekmeca so se dobro pripravili, vso tekmo z njim tudi držali korak, na koncu pa so vendarle klonili. Da so drago prodali kožo, je vendarle bolj slaba tolažba za zadnjeuvrščene rokometaše iz Izole, ki so v dosedanjem delu državnega prvenstva osvojili vsega tri točke. Gorenjci so bili večji del tekme v prednosti. V 18. minuti so po golu Grege Jamnika povedli z 12:8, a so jih gostitelji pet minut kasneje skorajda ujeli in se jim približali na gol zaostanka (12:13). Izbrance gostujočega trenerja Roberta Beguša so ujeli tudi v 50. minuti in po golu Petra Božiča izenačili na 26:26. Do 58. minute je bila tekma povsem odprta (29:29), v izdihljajih tekme pa je zmagoviti gol za Škofjeločane dosegel Aljaž Jesenko. NR

Prva A DRL ženske

Litija : Mlinotest 26:27 (9:15)

ŠD Litija, gledalcev 50 sodnika Kočevar in Lesar.

Mlinotest: Petruhina, Brecelj, Mrmolja 5, Zelnik 4, Fegic 4, Janković Rustja 4, Ferfolja 3, Svetik 3, Bytyqi 2, Sanabor 1, Benčina 1. Trener: Dean Kovšca.

Sedemmetrovke - Litija 7:6, Mlinotest 4:2; izključitve - Litija in Mlinotest 4 minute.

Litija Ajdovke so na parketu novinca v ligi, ki se krčevito bori za obstanek, igrale ravno toliko zavzeto, da so prinesle domov točke. Po solidnem prvem polčasu pa bi se jim ležernost v drugem skoraj maščevala. Na začetku tekme je Mlinotest hitro pokazal, da je za razred boljši. Nuša Fegic, Urša Zelnik in Maja Svetik so zanesljivo tresle zasavsko mrežo. V nadaljevanju sta se razigrali še Nataša Janković Rustja in Dominika Mrmolja. Primorska prednost je narasla na osem zadetkov in igra se je umirila.

Ajdovke so zanesljivo odigrale še uvodnih deset minut drugega polčasa, po tem pa so padec agresivnosti in napake gostij ter zavzetost Litijank začele prihajati do izraza. Končnica je bila kar napeta. Tri minute pred koncem so imele Ajdovke le še minimalno prednost (25:26), dve minuti pred koncem pa so domačinke izenačile (26:26). Na srečo gostije je bila v naslednjem napadu zbrana Mirjeta Bytyqi, ponovno izenačenje Litije pa je nato preprečila ajdovska vratarka Aleksandra Petruhina. im

Izola : Krim 18:30 (8:13)

Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 100 sodnika Cestnik in Cankar.

Izola: Cepič, L. Štritof, Berzelak 5, Mujanović 4, Nadarević 2, Vujmilović 2, Hodžić 2, M. Štritof 1, Krese 1, Madžarević 1, Soršak. Trener: Borut Hren.

Sedemmetrovke - Izola 2:2, Krim 8:6; izključitve - Izola 2 minuti, Krim 8 minut.

Izola Domačinke so dvoboj s serijskimi državnimi prvakinjami začele pogumno. V uvodnih petih minutah so do izida 3:4 po zaslugi Sare Hodžić in Ane Berzelak ohranjale stik s favoritinjami, ki so igrale v precej pomlajeni zasedbi in brez kapetanke, sicer Izolanke Polone Barič. V nadaljevanju so Ljubljančanke strnile obrambo, Izola pa kar osem minut ni dosegla zadetka. Gostje, pri katerih je skoraj v košarkarskem ritmu (skupaj 13 golov) zadevala Nina Zulič, so ušle na pet golov prednosti, po tem pa so do odmora igrale le toliko, kolikor je bilo potrebno za ohranjanje varne razdalje. Do vstopa v zadnjo četrtino tekme so Izolanke še ohranjale zaostanek petih golov, po tem pa je Krim z rotacijo številnih kakovostni igralk razliko kmalu podvojil in tekmo praktično končal že dolgo pred zadnjim zvokom sirene. im

Krka : Žurd Koper 26:19 (13:9)

Dvorana Stopiče, gledalcev 50 sodnika Košir in Gorenc.

Žurd Koper: Fidel, Benčič, Kadić 7, Vatovec 5, Škabar 3, Teraž 1, Arnavtović 1, Panger 1, Zorko 1, Petrinja, Hilj. Trener: Stojan Petrinja.

Sedemmetrovke - Krka 2:0, Žurd Koper 5:4; izključitve - Krka 4 minute, Žurd Koper 6 minut.

Novo mesto Krka je potrdila, da je pač boljša od Koprčank. Začetnih enajst minut je sicer obetalo izenačen dvoboj. Zana Kadić, Karin Vatovec, Valentina Panger in Eva Zorko so skrbele, da so bile Koprčanke blizu (5:4). Potem je prišlo na vrsto temno obdobje gostij, v katerem pet minut niso dosegle zadetka. Krka je nabrala pet golov prednosti, ki jih do odmora ni več izpustila iz rok. Žurd Koper je poskušal v drugem polčasu z agresivno igro priti bliže, a na manj kot štiri zadetke zaostanka izida ni uspel znižati. Vmes je zaradi rdečega kartona morala z igrišča izkušena Kristina Petrinja. im


Najbolj brano