Hrvati po enajstmetrovkah prvi polfinalisti nogometnega SP v Katarju

Hrvaška nogometna reprezentanca se je kot prva uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva v Katarju. Finalist prejšnjega SP je v četrtfinalu v Al Rajanu po enajstmetrovkah premagal Brazilce s 5:3 (0:0, 0:0, 1:1). Hrvati se bodo v torkovem polfinalu merili z boljšim iz dvoboja med Nizozemsko in Argentino. Ta bo ob 20. uri v Lusailu.

Hrvaška nogometna reprezentanca se je kot prva uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva v Katarju. Foto: Profimedia
Hrvaška nogometna reprezentanca se je kot prva uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva v Katarju. Foto: Profimedia

DOHA > Brazilski selektor Tite si je pred obračunom s Hrvati zaželel hiter zadetek. Toda želja se mu ni uresničila. Prvi polčas je minil praktično brez priložnosti na eni in drugi strani, v drugem pa so si Brazilci sicer priigrali kar nekaj strelov v kazenskem prostoru, a je bil vedno na mestu vratar Dominik Livaković, tako da je sledil podaljšek.

V tem pa sta obe ekipi zadeli po enkrat, uspešna sta bila Neymar in Bruno Petković, tako da so polfinalista dale enajstmetrovke.

Pri teh je odločilni strel zgrešil Marquinhos, ki ga je že pri izenačujočem golu v podaljšku žoga zadela in presenetila vratarja Alissona Beckerja, tako da je postal kar nekakšen tragičen junak obračuna.

Preostali četrtfinalni tekmi bosta v soboto. Ob 16. uri bosta v Dohi igrala Maroko in Portugalska, ob 20. uri pa v Al Koru branilka naslova Francija in Anglija.


Najbolj brano