Gostje ušle z nevarnega območja

Sobota je bila v Izoli srečen dan za igralke Žurda Koper. Zmaga proti enemu neposrednih tekmecev v boju za obstanek je štela dvojno. Gostje so se s predzadnjega mesta na lestvici dvignile na osmo in prehitele svoje istrske sosede.

Čeprav  je Koprčanka Metka Škabar včasih morala ob žogi prenašati še tri tekmice, je Izolankam vseeno nasula deset golov.  Foto: Tomaž Primožic/FPA
Čeprav je Koprčanka Metka Škabar včasih morala ob žogi prenašati še tri tekmice, je Izolankam vseeno nasula deset golov.  Foto: Tomaž Primožic/FPA

IZOLA > Na istrskem derbiju so točke bolj potrebovale Koprčanke, ki so se jeseni po težavah z zdravjem in poškodbami znašle na predzadnjem mestu, novi trener Igor Poklar pa počasi spet gradi udarno ekipo, s katero je prišel do točk ob pravem trenutku. Žurd Koper je tekmo bolje odprl. Izkušeni Metka Škabar in Kristina Petrinja sta zanesljivo prebijali mlado izolsko obrambo. Škabarjeva je z desetimi goli sploh imela svoj večer in je na lestvici strelk slovenske prve lige napredovala že na drugo mesto.

Začetni izid 0:3 je bil obetaven, dobro pa je bilo tudi nadaljevanje, saj so se v obrambi - in delno v napadu - izkazale tudi mlajše koprske rokometašice. Prednost gostij je ves čas znašala med tremi in petimi goli razlike. Zadetek Izolanke Staše Šalković za zmanjšanje zaostanka ob polčasu (10:13) je vlil nekaj upanja na napeto nadaljevanje tekme.

Trgo ABC Izola : Žurd Koper 21:25 (10:13)

Dvorana v Kraški ulici brez gledalcev, sodnika Pukšič in Satler.

Trgo ABC Izola: Strajnar, Cepič, Hodžić 5, Čokelc 4, Vujmilović 3, Šalkovič 2, Nadarević 2, Peharc 2, Krese 1, Treven 1, Madžarević 1, Trener: Borut Hren.

Žurd Koper: Fidel, Mijatović, Benčič, Škabar 10, Petrinja 8, Hilj 4, Arnavtović 2, Čermelj 1, Česnik, Gojković. Trener Igor Poklar.

Sedemmetrovke - Trgo ABC Izola 4:2, Žurd Koper 6:6; izključitve - Trgo ABC Izola 6 minut, Žurd Koper 8 minut.

Izkušenejše Koprčanke so nato zbrano začele drugi polčas. Kristina Petrinja in Nika Hilj sta s hitrimi goli preprečili, da bi se razlika stopila. Izolanke se nikakor niso mogle približati na manj kot štiri gole zaostanka. Gostje so v glavnem vzdrževale razdaljo petih do šestih golov. Za primerno zalogo je minuto pred koncem poskrbela Alma Arnavtović, domačinka Ana Taeng On Čokelc pa je tik pred zadnjo sireno na tekmi le še znižala zaostanek na končnih 21:25.


Najbolj brano