Gorica po zmagi v Kopru znova v igri za prvo mesto

Dva kroga pred koncem jesenskega dela prvenstva v drugi nogometni ligi sta se na primorskem derbiju nekdanjih prvoligašev pomerila Koper in Gorica, ki je Koprčanom vrnila za poraz v prvem delu sezone in z zmago spet odprla boj za napredovanje.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Pred lepim številom gledalcev in obema navijaškima skupinama sta primorska tekmeca odigrala zelo solidno tekmo. Po njej so bili zelo dobre volje nogometaši Gorice in njihovi privrženci, pa tudi v taborih ostalih tekmecev, ki se potegujejo za vrh druge lige, zagotovo niso bili slabe volje.

Če bi Koper spet slavil v derbiju z Gorico, bi pobegnil na težko ulovljivih osem točk prednosti in s tem postavil resno hipoteko za neposredno napredovanje v prvo ligo. Tako pa je Gorica z zmago z 2:0 znova odprla boj za prvo mesto, ki prinaša neposredno napredovanje v prvo ligo in se vodilnemu Kopru približala na dve točki. Prav tako sta slavila najbližja zasledovalca, Nafta in Kalcer Radomlje.

Koper : Gorica 0:2 (0:1)

Stadion Bonifika, gledalcev 800, sodnik Žganec (Ljubljana). Strelca - 0:1 Lipušček (32), 0:2 Colley (51).

Koper: Nenezić, Mišić, Jelić Balta (od 46. Cerovec), Vršič, Meštrić (od 59. Bešir), Baša, Žužek, Djermanović (od 79. Vekić), Pejić, Jozinović, Hadžić. Trener: Miran Srebrnič.

Gorica: Marjanović, Grudina, Kolenc, Osuji, Volarič, Colley (od 90. Jermol), M. Kavčič, T. Kavčič, Tomiček (od 46. Hodžić), Marinič (od 81. Gulič), Lipušček.

Rumeni kartoni: Djermanović, Mišić, Jozinović; Marjanović; rdeč karton: Mišić (77 - ugovor sodniku).

Koprčani so bili boljši in podjetnejši prvih 20 minut igre, ko je na levem boku lepo prodiral Kristjan Meštrić, tri strele proti goriškemu golu pa je do tedaj sprožil Dare Vršič - končali so bodisi v kotu ali pa v rokah vratarja Darka Marjanovića.

Po pol ure pa se je zgodil že kar ključni dogodek tekme. Gorica je imela na voljo prosti udarec z roba kazenskega prostora in zadela. Zadetek so pripisali izvajalcu prostega strela, visokemu branilcu Žigi Lipuščku, čeprav ga je v lastno mrežo preusmeril koprski branilec Goran Jozinović. Odtlej so se razmerja moči na igrišču spremenila: Gorica je prevzela pobudo in taktično spretno vlekla vodo na svoj mlin, gostitelji pa so postali bledi, neprepričljivi in breizdejni.

Podobno je bilo - kljub menjavam - v drugem polčasu, ko so belo-modri hitro podvojili vodstvo. Znova iz prekinitve, le da je tokrat zadel razigrani Lamin Colley. Koprčani so v 75. minuti prek Darka Mišića zadeli vratnico, a so le minuto zatem ostali z igralcem manj, saj je isti igralec po prejetem rumenem kartonu takoj dobil še rdečega, najbrž zaradi kakšne odvečne pripombe sodniku. Takrat je bila usoda Kopra zapečatena.


Najbolj brano