GEN-I Volley potrdil prvo mesto

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v derbiju zadnjega kroga rednega dela 1. DOL za ženske gladko, s 3:0 ugnale Calcit Volley. S tem so potrdile prvo mesto, tekmice pa pahnile na tretje, da bi obdržale drugo mesto so potrebovale točko. Drugo mesto je tako zasedla ekipa Nove KBM Branika, ki se je v zadnjem krogu sprehodila do zmage v Kopru.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA > V letošnji sezoni sta se novogoriška in kamniška ekipa pomerili dvakrat, izid v zmagah pa je bil do tokratnega obračuna neodločen. Čeprav so v prvenstveni tekmi v Kamniku slavile Novogoričanke, so bile po obeh medsebojnih tekmah vseeno bolj zadovoljne varovanke Gregorja Rozmana, ki so v polfinalu pokala Slovenije po zaostanku dveh nizov slavile, nato pa so v finalu premagale še Novo KBM Branik. Tokrat so bile spet boljše Novogoričanke, ki so samo potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, medtem ko bodo morale Kamničanke igrati četrtfinale.

Calcit je v prvih dveh nizih povsem odpovedal, s svojo igro ni bil kos gostiteljicam, zato pa so gostujoče igralke dobile nekaj upanja na začetku tretjega. Zaigrale so bolj odločno ter povedle s 4:0, po asu Olivere Kostić in napaki domače ekipe pa s 7:1. Vendar njihovo visoko vodstvo ni dolgo trajalo, kajti domače so se jim na servis Tine Grudina približale na dve točki zaostanka (7:9), z dvema zaporednima asoma številke štiri pa so povedle z 11:10. Gregor Rozman je s polminutnim odmorom skušal zaustaviti nalet razigrane ekipe, kar mu je deloma uspelo, saj je na 12. točki sledilo novo izenačenje. Pred vstopom v končnico so z blokom Lucy Charuk gostje domačinkam pobegnile za tri točke (20:17), vendar jim to ni zadostovalo za vsaj častni niz.

Domače so igrale brez kapetanke Tine Lipicer Samec, kljub temu pa so bile boljše v vseh elementih, predvsem pa so bolje servirale. Zbrale so devet asov, pri začetnih udarcih se je najbolj izkazala Zala Zbičajnik. V napadu je bila z 18 točkami najučinkovitejša Lana Ščuka, v bloku pa je dominirala Grudina.

“Danes smo bili daleč od kakovostne odbojke. Nismo imeli samo težav na sprejemu, zatajili smo tudi v drugih elementih odbojkarske igre, predvsem pa bomo morali spremeniti pristop k igri. Dejstvo je, da ni nobena tragedija, ker bomo morali igrati četrtfinale končnice, a kot rečeno popravnega izpita ne bo več. Če se bomo želeli vmešati v boj za prvaka, bomo morali pokazati veliko boljšo igro, kot smo jo danes,” je po tekmi dejal gostujoči trener Gregor Rozman.

Servis je bil glavno orožje Nove KBM Branik proti Luki Kopru. Iza Mlakar je dosegla šest asov, dosegla je 16 točk, a ni bila najučinkovitejša v svoji vrsti, saj je še točko več dosegla Anastazija Bezsonova. Pri domačih je dobro igrala nekdanja reprezentantka in tudi igralka Nove KBM Branika Marina Cvetanović, Iman Isanović je bila sicer učinkovitejša, vendar na sprejemu precej slabša od kolegice.

SIP Šempeter je za potrditev četrtega mesta potreboval zmago proti Ankaranu. Na koncu je zmagal s 3:0, a ta rezultat ne kaže realnega stanja. Šempetranke so se morale močno potruditi, gostje so se uspešno upirale, že v prvem nizu imele priložnost, da ga dobijo, podobno je bilo tudi v tretjem.

Lažje delo so imele četrtfinalne tekmice Šempetra, igralke Formule Formisa, ki so gladko ugnale zadnjeuvrščeni Ljutomer, v derbiju začelja pa bile igralke Roto-Keme Puconcev boljše od druge ekipe Calcita.


Najbolj brano