GEN-I Volley do prednosti že po prvi tekmi

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge v gosteh premagale švicarski Kanti Schaffhausen s 3:1 (22, 20, -12, 19). Povratna tekma bo naslednjo sredo v Novi Gorici.

Vasja Samec Lipicer Foto: Zdravko Primožič/FPA
Vasja Samec Lipicer Foto: Zdravko Primožič/FPA

SCHAFFHAUSEN > Vodilna ekipa slovenskega prvenstva še naprej uspešno nastopa v tretjerazrednem evropskem tekmovanju. V prvi tekmi četrtfinala je upravičila vlogo favorita, si priigrala prednost in je le še korak oddaljena od polfinala. So pa Švicarke, v svojih vrstah imajo le eno doma rojeno igralko, pokazale, da povratna tekma ne bo le formalnost. Predvsem zaradi servisov in bloka znajo biti še kako nevarne tudi v Novi Gorici. Še posebno, če bodo zmanjšale število napak, teh so storile kar 32, Slovenke pol manj.

Gostujoči trener Vasja Samec Lipicer je napovedoval izenačeno tekmo, njegove napovedi so se uresničile. Novogoričanke so sicer dvoboj začele slabo, šepal jim je predvsem sprejem. Domače so sredi prvega niza tudi po zaslugi bloka trikrat vodile za sedem točk. A Slovenke so jih nato z dobrimi servisi lovile, zadnjič so zaostajale pri izidu 21:22, vendar nato osvojile štiri zaporedne točke in niz dobile.

Tudi drugi niz je bil na začetku izenačen, Švicarke so vodile le 2:1, nato pa so pobudo prevzele Novogoričanke, ki so pri izidu 8:12 povedle za štiri točke, zanesljive prednosti pa niso več izpustile iz rok. V drugem nizu so lepo popravile sprejem, naredile pa so tudi zelo malo napak.

To pa ne velja začetek tretjega niza, ki so ga domače odprle s tremi zaporednimi točkami, nato pa z začetnimi udarci, s katerimi so spet zamajale goriški sprejem, prednost le večale.

A hud poraz v tretjem nizu ni bila realnost, to so gostje pokazale v četrtem, v njem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, v drugem delu niza pa so Slovenke zagospodarile na igrišču, tako da so dokaj zanesljivo prišle do zmage.

V goriški vrsti je bila s 15 točkami najučinkovitejša Lana Ščuka, Tina Grudina je dosegla točko manj, Mirta Velikonja Grbac se je izkazala s petimi bloki.

* Dvorana BBC Arena, gledalcev 686, sodnika: Constantinides (Ciper), Ioannidis (Grčija).

* Kanti Schaffhausen: Perkovac 14, Riddle 23, Mebus 1, Lowak 10, Guyer 4, Holaškova 10, Edberg Vieira, Smiljković, Wagner 8, Pavlović, Klarić.

* GEN-I Volley: Kovačić 4, T. Blažič, Ferlinc, Zbičajnik, Perić 2, Zaplotnik, Lucas 1, Velikonja Grbac 9, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 10, Zampedri, Grudina 14, Ščuka 15.


Najbolj brano