GEN-I Volley - Črnuče 3:0 (22, 18, 28)

Odbojkarji GEN-I Volleyja so v 13. krogu 1. DOL za moške doma premagali Črnuče s 3:0 (22, 18, 28).

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Ekipa Črnuč je prejšnji teden v Hočah dobila obračun spodnjega doma prvenstvene razpredelnice, uspeha pa ni ponovila v Novi Gorici, kjer so domači odbojkarji s četrto zmago v sezoni dokazali, da so kljub predzadnjem položaju na lestvici še kako živi.

Očitno jim tudi igra Črnučanov ustreza, saj so jih premagali tudi prvi tekmi, tokrat pa jim je šlo na roko dejstvo, da so gosti večino tekme odigrali brez najboljšega napadalca Žige Donika, ki je imel zdravstvene težave. Štajerec v črnuški vrsti je v igro vstopil le v končnici prvega niza, v katerim pa ni mogel pomagati, da bi se izognila zaostanku.

Mestna dvorana Nova Gorica: sodnika: Atanasov (Kranj), Klinar (Žirovnica). GEN-I Volley: Filiputti 7, Nanut 4, Godnič 4, Krašna, Paliska 10, Kristančič, Marc, Marušič, Perović 13, Komel 18. Črnuče: Mihelčič 1, Hafner 4, Čopi 3, Ponikvar 2, Tepić 5, Ž. Kumer, Jurić 5, Donik 1, D. Kumer 12, Slovnik 5, Uršič, Valenčič 6.

Je pa Ljubljančanom v prvem nizu dobro kazalo vse do izida 18:21, toda dobri servisi in izkušeni nekdanji reprezentant Alen Komel so poskrbeli, da so domači, ki so bili prav tako nekoliko oslabljeni, pri izidu 23:22 prvič povedli, nato pa nanizali še dve točki. Obdobje premoči goriške vrste se je podaljšalo na začetek niza, ko so po zaslugi začetnih udarcev povedli za šest točk, prednost pa brez večjih težav držali do konca.

Še najbolj izenačen je bil tretji niz. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, gostje so imeli pri izidu 21:23 v končnici dve točki prednosti, prvi so si priigrali zaključno žogo. Pri izidu 24:25 so imeli tudi priložnost, da zaostanek znižajo na 1:2, A je Andraž Paliska blokiral napad Davida Kumra, Komel pa je v nadaljevanju to znal kaznovati.

V naslednjem, 14. krogu bo GEN-I Volley gostoval v Hočah, Črnuče pa bodo gostile Calcit Volley.


Najbolj brano