Faivre zmagal v Banskem, Kranjec šesti, Hadalin brez finala

Francoz Mathieu Faivre je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Banskem. Drugo mesto je osvojil Švicar Marco Odermatt (+0,75), tretji je bil Francoz Alexis Pinturault (+0,81). Žan Kranjec (+1,59) je bil šesti. Štefan Hadalin je tekmo končal že v prvi vožnji na 36. mestu.

Žan Kranjec je v veleslalomskem seštevku pridobil dve mesti in je 
po novem sedmi.  Foto: STA
Žan Kranjec je v veleslalomskem seštevku pridobil dve mesti in je po novem sedmi.  Foto: STA

TRENTO > Zmagovalec sobotnega veleslaloma Hrvat Filip Zubčić, ki je v finalu sobotnega veleslaloma premagal Francoza, je tokrat končal na 14. mestu.

Do konca sezone sta še dva veleslaloma. Boj za mali kristalni globus v seštevku discipline se bo lahko razpletel že pred finalom v Lenzerheideju, in sicer v Kranjski Gori, ki bo moško svetovno karavano gostila na veleslalomu in slalomu za pokal Vitranc 13. in 14. marca.

Na vrhu seštevka je Alexis Pinturault s 550 točkami, Marco Odermatt je znova drugi, njegov zaostanek znaša 25 točk, na tretjem mestu je Zubčić, ki zaostaja 64 točk za vodilnim.

Najboljši Slovenec Žan Kranjec je pridobil dve mesti in je po novem sedmi z 219 točkami. Kranjec je v soboto osvojil 12. mesto.


Najbolj brano