Ekipa SN: Selektor Slovenije bo Matjaž Kek

Ni skrivnost, da je Matjaž Kek trenutno praktično edini resen kandidat za selektorja slovenske nogometne reprezentance. Časnik Ekipa SN pa danes poroča, da sta se Kek, ki je nazadnje spisal nogometno pravljico na Reki, in Nogometna zveza Slovenije že dogovorila vse malenkosti in podrobnosti in da je to, kar je javnosti znano, zdaj tudi dogovorjeno.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

LJUBLJANA > Kot poroča časnik - uradne potrditve sicer nimajo -, bo Nogometna zveza Slovenije dogovor z Matjažem Kekom že v nekaj dneh tudi uradno predstavila javnosti. Bržkone se bo to zgodilo že pred 2. decembrom, ko bo Slovenija na žrebu v Dublinu dobila tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.

Kek je bil v mladosti nogometaš Maribora, igral pa je tudi v Avstriji. Prve trenerske uspehe je prav tako doživel z Mariborom, ki ga je leta 1999 popeljal v ligo prvakov. Položaj selektorja Slovenije je prvič zasedel januarja 2007 in Slovenijo preko dodatnih kvalifikacij z Rusijo popeljal na svetovno prvenstvo 2010 v JAR. Po nastopu na jugu Črne celine je bila Slovenija celo 19. na jakostni lestvici Mednarodne nogometne zveze.

Kek in NZS sta sodelovanje prekinila oktobra 2011, ko ga je nasledil Slaviša Stojanović. Mariborčan je nato postal trener Rijeke, ki je v sezoni 2016/17 pod njegovim vodstvom prvič v zgodovini osvojila naslov hrvaškega prvaka. Oktobra letos sta se klub in trener po vrsti slabših izidov razšla.


Najbolj brano