Edine primorske točke v Ankaran

Popoln spored prvih državnih odbojkarskih lig je kar trem izmed štirim primorskih predstavnikov prinesel ničlo. Ankarančanke so potrdile, da so to jesen primorska uspešnica.

V vrstah Ankarana je v soboto blestela Dajana Smolnik (7). Foto: Igor Mušič
V vrstah Ankarana je v soboto blestela Dajana Smolnik (7). Foto: Igor Mušič

ACH Volley je tudi s Kanalcema Juretom Okrogličem in Janijem Kovačičem v postavi zlahka opravil s Črnučami in potrjuje resno namero, da se vrne po naslov prvaka, ki so jim ga odvzeli Mariborčani - tokrat zmagovalci pri kanalskem Salonitu. Pri dekletih so - z novo zmago v Grosupljem - tako visoko Ankarančanke. Novogoriški Gen-I Volley in Luka Koper ostajata na dnu lestvice.

PRVA DOL MOŠKI

Salonit Anhovo : Merkur Maribor 1:3

Dvorana ŠD Kanal, gledalcev 200, sodnika Markelj in Pevc; po nizih: 21, -18, -16, -18.

Salonit Anhovo: Boharev 5, Šarić (libero 3 napake), Okroglič (libero, 0 napak) Jereb, Karnel 2, Lazar 3, Maretič 2, Radosavljević 14, Vrtovec 10, Ristić 9, Filiputti. Trener: Rade Dačović.

KANAL > Odbojkarji Salonita so tekmo proti državnim prvakom začeli dobro. Razigrana sta bila predvsem sprejemalca Marko Radosavljević in Srečko Ristić. Za končni uspeh sta manjkala kakovostna širina in izjemen posameznik. Oboje so Mariborčani v nadaljevanju tekme imeli. Blestel je po poškodbi spet odlični stari znanec iz lanske sezone, visoki libijski napadalec Ahmed Ikhbayri, ki je dosegel kar 23 točk in je precej zasenčil običajnega nosilca kanalskega napada Matica Vrtovca. Ob dobrem servisu so Štajerci unovčili še premoč v višini pri mreži kjer je kraljeval povratnik iz ACH Volleyja Uroš Pavlovič z 12 točkami. Domači trener Rade Dačović je s številnimi menjavami skušal ustaviti nalet gostov, kar mu je - predvsem z boljšim servisom - delno uspelo šele v četrtem nizu. Ta je bil napet do izida 16:17, potem pa je bilo napak domačih preveč za tokrat skoraj nezgrešljive Mariborčane. IM, STA

PRVA DOL ŽENSKE

Grosuplje: Ankaran 2:3

Dvorana Brinje, gledalcev 100 sodnika Tomec in Goznik; po nizih: -20, 23, 23, -23, -14.

Ankaran: Kolbl (libero, 3 napake), Pangerc 1, Smolnik 23, Forštnarič 7, Žnidar 6, Valenčič 13, Cerovac 1, Petranovič, Lovšin 14, Kaker 8. Trener: Sebastjan Mikša.

GROSUPLJE > Ankarančanke so že v prvem nizu pokazale, da nameravajo s svojo izkušeno zasedbo nadaljevati zmagoviti jesenski niz. Dajana Smolnik in Sara Valenčič v napadu ter Maja Forštnarič v bloku so naredile kakovostno prednost v boju z Dolenjkami, za katere je sicer dobro igrala nekdanja odbojkarica Ankarana Karin Pavič, ki je dosegla 16 točk. Zelo izenačen drugi in tretji niz sta odločila zbranost v končnicah in nekoliko boljši servis Grosupeljčank. V izredno napetem četrtem nizu je do izraza prišel večji izbor izkušenih igralk pri Ankaranu. V ključnih trenutkih so bile na servisu in v napadu natančne tudi Tina Kaker in Tajda Lovšin, niz pa je zmagovito zaključila Smolnikova in priborila Ankarančankam priložnost, da se rešijo v petem nizu. Tam se je v trd boj za vsako točko v najtežjih trenutkih (po izidu 14:14) vključila tudi Anastazija Žnidar in prispevala, da so točke odšle v Istro.

Luka Koper : Calcit 0:3

Dvorana OŠ Koper, sodnika Kern in Klinar, po nizih: -9, -18, -16.

Luka Koper: Čopić 4, Đukić 2, M. Kovačič 8, Trobec 4, Dakič 4, Širol 3, T. Kavčič 1, Simčić (libero 0 napak), Debernardi (libero, 1 napaka), Šiljić 3. Trener: Miodrag Stojaković.

KOPER > Državne prvakinje so bile previsoka ovira za Koprčanke, ki bodo morale priložnost za dvig z zadnjega mesta iskati proti ekipam iz spodnjega dela lestvice: najprej kar v soboto na primorskem derbiju z Novogoričankami. Igro Calcita je dobro vodila Kanalka Eva Mori Pavlović, ki je dodala še šest točk. Kamničanke so tako - po neuspešnem igranju v kvalifikacijah lige prvakinj, zaradi katerih imajo v domačem prvenstvu še dve tekmi zaostanka - ujele zmagovalni ritem. V prvem nizu je bila Luka Koper povsem nebogljena. V drugem je z borbenostjo držala korak s favoritinjami do izida 15:16, v tretjem pa ne več. Ker je bil zmagovalec znan, že krepko pred koncem tekme je domači trener dal priložnost skoraj vsem za tekmo prijavljenim igralkam.

SIP : Gen-I Volley 3:2

Dvorana OŠ Šempeter v Savinjski dolini, gledalcev 120, sodnika Perčič in Mesarič; po nizih: -23, -19, 20, 19, 8.

Gen-I Volley: Saš. Damjanovič 7, Leban 26, P. Marušič, Goršek 16, San. Damjanovič 6, Rituper 14, Banko (libero 2 napaki) Š. Marušič 1, Žigon. Trenerka: Majda Čičić.

ŠEMPETER > Novogoriške odbojkarice so prvo točko v sezoni dosegle proti trenutno drugi ekipi prvenstva - in to na gostovanju. Blag rezultatski premik mlade ekipe, ki je sicer obdobja zelo dobre igre kazala od začetka, daje upanje, da bo serijsko izgubljanje tesnih končnic nizov kmalu prekinjeno. Gen-I Volley je odigral daleč najboljšo tekmo te jeseni in je celo zapravil priložnost za prepričljivo zmago. Po vodstvu v nizih z 2:0 so Primorke padle v eno od svojih letos značilnih rezultatskih črnih lukenj, ko bi nosilki igre v napadu, Selena Leban in Neli Goršek, potrebovali izdatnejšo pomoč soigralk. V četrtem nizu je bilo do izida 22:19 še nekaj upanja za dokaj hitro zmago, a je odločitev vendarle padla v petem. Takrat so Primorke s tremi zapravljenimi žogami izkušenejšim Štajerkam odprle pot do hitrega vodstva, po katerem za preobrat ni bilo več ne zbranosti ne igralske širine. Za SIP je kar šest odbojkaric doseglo dvomestno število točk, za Gen-I Volley pa letri. IM, STA


Najbolj brano