Dvoboj nekdanjih soigralcev

V soboto se v Kanal po treh letih vrača dobri stari sosedski prvoligaški odbojkarski derbi s sosedi iz Prvačine. Domači Salonit je sodeč po letošnjih dosežkih favorit, Gen-I Volley pa po sobotni zmagi s Krko želi presenetiti.

Tudi Andraž Paliska (Gen-I Volley, 9) in Saša Gadnik (Salonit, 
13) sta med kariero zamenjala klubske strani. Foto: Igor Mušič
Tudi Andraž Paliska (Gen-I Volley, 9) in Saša Gadnik (Salonit, 13) sta med kariero zamenjala klubske strani. Foto: Igor Mušič

KANAL > Tradicija in zadnji dosežki so močno na strani domačega Salonita, ki bo sobotno tekmo z Gen-I volleyem v športni dvorani v Kanalu začel ob 19. uri. Zna se zgoditi, da bodo gledalci (veliko jih je pričakovati tudi iz Prvačine) za tri evre vstopnine videli precej odbojke. Zadnji prvoligaški derbi v Kanalu je pred tremi leti s 3:1 dobil Salonit. Sledila je kriza moštva tokratnih gostov, ki so se selili med Prvačino in Novo Gorico in med prvo in drugo ligo. Med obema ekipama se je v zadnjih letih v obe smeri selila tudi kopica igralcev. Skrivnosti med moštvoma zato ni.

Kanalci branijo ugled standardnega člana zgornjega dela prvoligaške lestvice (trenutno so četrti), a so v soboto presenetljivo izgubil z osmimi Črnučami, ki so jih Prvačkovci pred tem premagali, temu pa so dodali še sobotno zmago s Krko, a so na devetem (predzadnjem) mestu še vedno lačni točk in pozitivnega preobrata v medsebojni statistiki. Letos so namreč s Kanalci gladko izgubili obe pokalni tekmi, doma pa še uvodno prvenstveno.

Salonitov v Belgiji prekaljeni trener Andrej Urnaut ima širši izbor enakovrednih odbojkarjev. V formi se dviguje napadalec Matic Vrtovec, ki je sicer zrasel v Prvačini. V Gen-I Volley sta se po desetletju zdomstva vrnila nekdanja člana zlate generacije - Rade Dačović kot trener in Alan Komel kot univerzalni igralec. Komel je sicer prve odbojkarske korake naredil v Kanalu. Tudi njegova statistika je vse boljša.


Najbolj brano