Domov so prinesli deset medalj

Slovenija je na svetovnem prvenstvu za člane in mladince osvojila tri zlate, eno srebrno ter šest bronastih medalj in bila skupaj s Francijo najuspešnejša reprezentanca. Sinoči so uspešnim reprezentantov ob vrnitvi pripravili krajši sprejem v Sežani.

Gašper Povh je svetovni prvak v hitrostnem zbijanju pri mlajših 
članih.
Gašper Povh je svetovni prvak v hitrostnem zbijanju pri mlajših članih. 

MARTIGUES > Aleš Borčnik je zadnji dan prvenstva postal svetovni podprvak v hitrostnem zbijanju. V finalu je v francoskem Martiguesu slovenski reprezentant klonil proti domačinu Guillaumeu Abelfoju s 44:48. Z bronom sta Martigues zapustila tudi člana mešane štafete Nina Volčina in Anže Petrič, ki sta v polfinalu izgubila proti novima svetovnima prvakoma iz Francije Barbari Barthez in Alexandru Chiratu. Srebro je pripadlo Italijanoma Sereni Traversa in Emanueleju Ferreru, drugi bron pa Hrvatoma Rii Vojković in Brunu Kraljiću.

V mladinskih konkurencah je Slovenija osvojila še osem medalj, od tega kar tri zlate. Pri mladincih je Jaka Štremfel osvojil zlato medaljo v igri posamezno, skupaj z Janom Guštinom je stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v igri dvojic, v natančnem zbijanju pa mu je pripadel bron.

Pri mlajših članih sta bila Erik Čeh in Žan Sodec tretja v igri dvojic, Sodec je osvojil bron v natančnem zbijanju, za piko na i pa je poskrbel Gašper Povh, ki je v petek najprej osvojil bron v igri posamezno. V zaključnem dejanju svetovnega prvenstva pa je Sežanec z izjemnimi 48 točkami slavil v velikem finalu hitrostnega zbijanja proti Italijanu Stefanu Alivertiju.


Najbolj brano