Domen Makuc na pragu Barcelone

Po zapisih nekaterih dobro obveščenih spletnih portalov iz regije bi lahko Domen Makuc (na postal novi rokometaš Barcelone.

Domen Makuc Foto: STA
Domen Makuc Foto: STA

RODIK > Ali se bo Rodičan Domen Makuc, ki bo julija dopolnil 20 let, že poleti pridružil rojakoma Juretu Dolencu in Blažu Jancu v vrstah slovitega kluba, še ni jasno. Po nekaterih informacijah bi lahko obetavni srednji zunanji igralec Celja ostal še eno sezono pri slovenskih prvakih. Še posebej, če bo 39-letni španski veteran Raul Entrerrios v luči preložitve olimpijskih iger na prihodnje leto podaljšal rokometno pot.

Kakorkoli, da se Makucu obeta odmevna rokometna zgodba, je bilo jasno že kmalu potem, ko se je v sezoni 2014/15 iz hrpeljskega Jadrana preselil v Celje. Oktobra 2017 je že zabil svoj prvi gol v ligi prvakov. Da je zvezda rojena, pa je potrdil na zaključnem turnirju SEHA lige aprila 2018 v Skopju.

Razvojno pot so sicer ob prehodu v članski rokomet nekajkrat zavrle poškodbe, a je Makuc z igralnimi prebliski v letošnji sezoni že požel pohvale trenerja Barcelone Xavija Pascuala, ki sicer lahko na mestu organizatorja igre računa tudi na hrvaškega reprezentanta Luko Cindrića.


Najbolj brano