Dober vikend

Osmi krog prve lige v dvoranskem nogometu je Primorcem prinesel poln izkupiček, saj sta zmagala tako škofijski Bronx kot kobariški Oplast. Doslej nedotakljivi prvak Dobovec je prvič v sezoni tekmo končal le z remijem.

Škofijski Bronx (v rumenih dresih) se je z visoko zmago povzpel na 
peto mesto.  Foto: Igor Mušič
Škofijski Bronx (v rumenih dresih) se je z visoko zmago povzpel na peto mesto.  Foto: Igor Mušič

Po osmih krogih je najboljši primorski prvoligaš Bronx s Škofij, ki je pred 120 navijači v domači dvorani Burja spet dokazal, da je na svojem parketu za razred boljši kot na gostovanjih. Pritisk Škofjotov na goste z Gorenjske je bil takojšen, sledila pa je tudi zgledna učinkovitost. Do polčasa so morali gostje štirikrat po žogo v mrežo. Nevarni so bili le na začetku drugega polčasa, ko so ob izključitvi domačina Boruta Kolarja prišli do dveh golov zaostanka.

Največ nervoze je bilo na obračunu moštev z dna lestvice v Sevnici, kjer je pri predzadnjih Štajercih gostoval kobariški Oplast. V Posočju so, kot kaže, našli pravo rešitev. Potem ko je v kriznih razmerah odstopil trener Saša Leban in je ekipo začasno vodil športni direktor Primož Zorč, je strokovno delo v Kobaridu pred osmim krogom prevzel izkušeni stari znanec Zoran Tesko. Trener, ki je z Oplastom pred devetimi leti postal državni prvak, je debitiral z zmago - šele prvo posoško v tej sezoni! Oplast se je tako z zadnjega (devetega) mesta povzpel na sedmo.

Primorci so v Sevnico dopotovali močnejši za povratnika po poškodbi Patrika Čujca. Kobariški junak je bil razigrani Jurij Kikelj, ki je dobro izkoriščal svojo priložnosti in poskrbel za uvodna hitra zadetka v sevniški mreži, v drugem delu se je z dvema goloma izkazal še Nejc Kovačič.

Derbi kroga je bil v dvorani državnega prvaka Dobovca, kjer je gostoval zmagovalec superpokala, vrhniški Siliko. Prvi strelec prvakov, Primorec Kristjan Čujec, je še z nekaterimi drugimi nosilci igre počival, saj je pred Štajerci naporen teden tekem v ligi prvakov. Čeprav je Dobovec dvakrat vodil, so Vrhničani v zadnjih sekundah tekme uspeli še drugič izenačiti in so se domov vrnili s točko.


Najbolj brano