Do cilja vodi tek na dolge proge

Nadaljevanje prvenstva v prvi nogometni ligi je pred vrati. Nogometna zveza je na Brdu pred medije postavila trenerje in kapetane prvoligašev, zatem pa je bil za predstavnike prvo- in drugoligašev čas za posvet s sodniško organizacijo.

Trenerji prvoligaških klubov - z leve Slobodan Grubor,  Andrej Panadić, Dejan Grabić, Dušan Kosić,  Andrej Razdrh, Darko MIilanič, Ante 
Šimundža, Mauro Camoranesi, Safet Hadžić in Vlado Šmit. Foto: Robert Balen
Trenerji prvoligaških klubov - z leve Slobodan Grubor, Andrej Panadić, Dejan Grabić, Dušan Kosić, Andrej Razdrh, Darko MIilanič, Ante Šimundža, Mauro Camoranesi, Safet Hadžić in Vlado Šmit. Foto: Robert Balen

BRDO PRI KRANJU > Že prvi spomladanski krog prinaša najodmevnejši obračun prvoligaškega tekmovanja, saj se bosta pomerila Maribor in Olimpija. Nič manj pa ne bo napeto niti na tekmah Celje : Aluminij in Domžale : Mura. “Ta tekma ne bo odločala o ničemer, prvenstvo je tek na dolge proge. Spomladanski del je še bolj specifičen, ker vsi gledajo zgolj na rezultat. Pomembne bodo vse tekme,” je rdečo nit kolegov povzel Darko Milanič, trener Maribora, ki je jesenski del končal na tretjem mestu (48 točk), točkovno izenačen z Aluminijem. Oba štajerska kluba sta štiri točke za vodilno Olimpijo (52). Aluminij je tudi pozimi žel rezultate načrtnega in potrpežljivega dela ter izdatno zapolnil proračun s prodajo vezista Dejana Petrovića avstrijskemu Rapidu. “Uspeh ni naključen, a to je za nami. Razmišljamo o prihodnosti in o tem, kako lahko iz dneva v dan še napredujemo,” je ležerno držo zadržal trener Slobodan Grubor, ki neobremenjen iz ozadja grozi obema velikima kluboma.

V pripravljalnem obdobju je največ pokazalo četrtouvrščeno Celje (34), ki mu je bilo zagotovo žal predčasnega konca jesenskega dela prvenstva. “Smo mlada ekipa, ki se gradi od labi. Igralci smo se ujeli in to se pozna na igrišču,” je ugotovil kapetan Mitja Lotrič, nekdanji igralec Kopra, ki v Celju blesti. Prvo polovico moštev prve lige zaključuje Mura (33), ki je imela v pripravljalnem odboju težave s poškodbami, a je v prestopnem roku tudi odebelila mošnjiček.

Domžale (25) so največje razočaranje dosedanjega dela prvenstva, kljub velikemu zaostanku pa za uvrstitvami, ki peljejo v evropske pokale, trener Andrej Razdrh ni vrgel puške v koruzo: “Nismo obupali, čeprav so nas že vsi odpisali. Cilji so bili res višje postavljeni, ne le na mesta, ki vodijo v evropski pokal.” Tudi Domžale so pozimi precej kadrovale, v napadu so bogatejše za Predraga Sikimića, ki je za minimalno odškodnino prišel iz Sežane.

Tri ekipe - Triglav (20), Tabor (19) in Bravo (17) se bodo borile za neposreden ostanek v tekmovanju, a tudi pri zadnjeuvrščenem Rudarju (8), ki za devetim mestom zaostaja devet točk, še niso obupali. Vse konec tedna čakajo medsebojni dvoboji.


Najbolj brano