V Fiat Chryslerju stavka zaradi prestopa Ronalda v Juventus

Delavci v tovarni koncerna Fiat Chrysler na jugu Italije so napovedali stavko, potem ko je nogometni klub Juventus iz Torina sklenil več kot 100 milijonov evrov težak posel z madridskim Realom o prestopu Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo Foto: Chris Deahr/Wikipedia
Cristiano Ronaldo Foto: Chris Deahr/Wikipedia

RIM > Nesprejemljivo se jim zdi, da lastnik koncerna in kluba tako razmetava z denarjem, medtem ko varčuje pri delavcih.

Tako koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) kot nogometni klub Juventus sta v lasti družine Agnelli. Juventus bo za portugalskega nogometnega zvezdnika odštel 112 milijonov evrov, danes piše francoska tiskovna agencija AFP.

Ta znesek je zmotil sindikat USB, ki zastopa delavce v avtomobilski tovarni FCA v italijanski Melfi. Kot so zapisali v izjavi, je tak znesek “nesprejemljiv”, potem ko so morali delavci v zadnjih letih sprejeti vrsto varčevalnih ukrepov.

“Je to pošteno? Je normalno, da ena oseba zasluži milijone, na tisoče družin pa ostane brez denarja sredi meseca?” je zapisal USB.

Stavka naj bi trajala od nedelje zvečer do torka zjutraj. Sindikat od koncerna zahteva dodatna vlaganja v proizvodnjo avtomobilov, ki bi ohranila in izboljšala delovna mesta.

V tovarni v Melfiju okoli 320 kilometrov jugovzhodno od Rima izdelujejo fiate 500x ter mestne terence jeep renegade, pa tudi avtomobile punto, katerih proizvodnjo koncern postopoma ukinja.


Najbolj brano