Čujec stavi na izkušnje

Športna dvorana v Podčetrtku bo do sobotnega večera prizorišče turnirja druge skupine glavnega dela evropske lige prvakov v dvoranskem nogometu. Domači Dobovec, v katerem je med nosilci igre Primorec Kristjan Čujec, bo drevi ob 20. uri uri igral s kazahstansko ekipo Atyrau.

Drevi bo adut Dobovca tudi izkušen  Kristjan Čujec. Foto: Igor Mušič
Drevi bo adut Dobovca tudi izkušen Kristjan Čujec. Foto: Igor Mušič

Slovenski prvak Dobovec v tem elitnem tekmovanju sodeluje petič. Lani se je uvrstil v četrtfinale, kjer ga je ustavila kasneje srebrna Barcelona. Visoka uvrstitev na evropski lestvici (7. mesto) je Slovencem prinesla zahtevno skupino, na čelu z aktualnim evropskim prvakom, Sportingom iz Lizbone. Preostala tekmeca sta francoski ACCS in današnji nasprotnik Dobovca, kazahstanski Atyrau.

Olajševalna okoliščina je, da iz skupin z najkakovostnejšimi klubi (od 1 do 4) v elitni del lige prvakov napredujejo po tri ekipe in tja - med najboljših 16 v Evropi - želi tudi Dobovec, kar mu je doslej uspelo v vseh sezonah.

Spored turnirja

Danes, ob 17.30 - Sporting - ACCS (Francija); ob 20. uri - Atyrau : Dobovec.

Jutri, ob 17.30 - Atyrau : Sporting; ob 20. uri - Dobovec : ACCS.

V soboto, ob 17.30 - ACCS : Atyrau; ob 20. uri - Dobovec : Sporting.

Čujec je že videl skoraj vse

Med najbolj zaslužnimi za mednarodne uspehe Dobovca je primorski mojster futsala, dolgoletni reprezentant, udeleženec zaključnega turnirja lige prvakov 2014 (z azerbajdžanskim Arazom) in petkratni (tudi letošnji) dobitnik zlate žoge za najboljšega igralca sezone v Sloveniji, Kristjan Čujec iz Poljubinja pri Tolminu. Pred drevišnjo prvo tekmo s kazahstanskim Atyraujem je razmišljal takole: “Formo smo načrtovali na ta čas, zato smo domače prvenstvo začeli s težkimi nogami. Fizična priprava je na takšnem turnirju ključna. Tekme z ekipami, ki so neprimerno močnejše od slovenskih, se bodo vrstile. Priznam, da sedaj ob družini in službi kar težko dohajam vrhunsko raven igre. Na srečo imamo izkušeno ekipo, ki je že dolgo skupaj in ima veliko dobrih menjav. Vsak, ki bo vstopil, bo moral opraviti svoje. Proti taktično tako dobrim ekipam z izjemnimi posamezniki je malo verjetno, da bomo z akcijami ena na ena kam prišli. Če bomo igrali izrazito ekipno vsi, ki bomo v zapisniku tekme, lahko upamo, da bomo pred domačim občinstvom kos Kazahstancem in potem morda Francozom. Sporting je razred zase. Predstavlja glavnino portugalske reprezentance, ki je letos postala svetovni prvak in ga verjetno v Podčetrtku ne more presenetiti nihče.”

Vsaka zmaga Dobovca bo uspeh. Kazahstanci imajo v ekipi kar pet Brazilcev, Francozi pa večkratnega evropskega in svetovnega igralca leta v futsalu, Portugalca Ricardinha. IM, STA


Najbolj brano