Crvena zvezda ni smela na Kosovo

Napovedana in danes neodigrana tekma srbskega nogometnega pokala med ekipama Trepča in Crvena zvezda je poskrbela za nov športni in politični zaplet na relaciji Beograd - Priština. Kosovske oblasti namreč moštvu iz Beograda niso dovolile vstopa na Kosovo, tako da bodo tekmo v četrtek odigrali v Srbiji.

 Foto: STA
Foto: STA

BEOGRAD > Kot poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, je direktor kluba Trepča Bojan Jakšić v pogovoru za srbsko televizijo dejal, da je že nekaj ur pred tekmo vedel, da bo policija preprečila izvedbo tekme oziroma da ne bo dovolila vstopa tekmecem. Crvena zvezda bi sicer morala gostovati pri tej etnično srbski nogometni ekipi s Kosova v sklopu šestnajstine finala pokala Srbije.

Po poročanju francoske agencije AFP pa so iz beograjskega kluba sporočili, da so jim preprečili pot na Kosovo na tekmo, saj so ustavili avtobus z igralci na mejnem prehodu Jarinje. “Niso nam dovolili na tekmo, čeprav bi po smernicah mednarodne zveze Fife morali dovoliti njeno izvedbo,” je dejal direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Pokalno tekmo so prestavili in jo bodo v četrtek igrali na nevtralnem terenu nogometne zveze Srbije na igrišču v Stari Pazovi. Srbska zveza je danes sporočila, da bo vstop na tekmo prost, sama pa bo krila vse stroške ekipi Trepče.


Najbolj brano