Četrtfinale ženske državne lige: Napredovala Mlinotest in Piran

V ženski državni ligi so odigrali povratne tekme četrtfinala. Polfinalist v boljši (modri) skupini je ajdovski Mlinotest, v slabši (zeleni) pa Piran.

Med najboljšimi v vrstah Pirančank je bila Anja Kolobarič (10).  Foto: Tomaž Primožic/FPA
Med najboljšimi v vrstah Pirančank je bila Anja Kolobarič (10).  Foto: Tomaž Primožic/FPA

V modri skupini se je sinoči še razpletal dvoboj med Velenjem in Krko. Ostali polfinalisti so pričakovani - branilec državnega naslova Krim Mercator, ki je Trgo ABC Izolo (zaradi obveznosti v ligi prvakinj) izločil na vnaprej odigranih tekmah, ajdovski Mlinotest in celjska ekipa Z'dežele.

V šibkejši zeleni skupini so se po istrskem derbiju veselile Pirančanke. Vodilna Ljubljana je neposredni polfinalist, preostali srečni ekipi pa sta Zvezda Logatec in Olimpija.

Žiher hiše Ptuj Ormož : Mlinotest 21:36 (12:19)

Dvorana Ljudski vrt, gledalcev 30 sodnika Lovrič in Burič.

Mlinotest: Hrovatič (8 obramb), Bratina (7), Čopi 6, Abina 6, Černigoj 5, Fegic 5, Grmek 3, Zelnik 2, Leški 2, Bratina 2, Leban 1, Štrukelj 1, Kovšca 1, Ferfolja 1, Makovec 1, Perazić: Trener: Jan Žbogar.

Sedemmetrovke - Ptuj Ormož 3(3), Mlinotest 2(2); izključitve - Ptuj Ormož 10 minut, Mlinotest 8.

Ptuj Domačinke so se veselile le vodstva z 1:0, za katerega je poskrbela njihova prva dama in tudi vodilna strelka slovenskega prvenstva Minea Kolenko. Potem so za dva razreda boljše Ajdovke, ki so s seboj prinesle že prednost 19 golov s prve tekme, opravile svoje. Do sredine prvega polčasa so se Štajerke še dobro držale (5:6), nato pa je bilo pri favoritinjah poigravanja z ugledom konec. Tekma je bila odločena že pred polčasom, v nadaljevanju pa je Mlinotestov trener Jan Žbogar enakomerno razdelil igralni čas tudi med vsa dekleta s klopi.

Piran : Žurd Koper 32:21 (18:13)

Športna dvorana Lucija, gledalcev 150 sodnika Deržek in Lesar.

Piran: Mijatović (9 obramb), Cepič (4), Borišek 13, Kokotec 5, Kolobarić 5, Hojnik 3, Trogar 3, Gortan 2, Turnšek 1, Trener: Aleš Filipčič.

Žurd Koper:Plahuta (2 obrambi), Benčič (2), Simović (0),Kadić 8, Marić 4, Prašelj 4, Škerjanc 3, Čermelj 1, Martič 1, Soršak, Kocjančič, Trener: Viljem Ban.

Sedemmetrovke - Piran 10(8), Žurd Koper 3(3); izključitve - Piran 6 minut, Žurd Koper 10.

Lucija Neodločen izid s prve četrtfinalne tekme je obetal vroč sosedski dvoboj za polfinalno vstopnico v zeleni skupini državne lige, a se je po izenačenih prvih petih minutah pokazalo, da imajo Pirančanke v prvi postavi vendarle več kakovostnih igralk, precej boljše pa so bile tudi piranske vratarke. Za Koprčanke je predstavljala nerešljivo uganko Sara Borišek, ki je naredila prvo večjo razliko na tekmi (5:2). Gostje so se sicer po prvi krizi še vrnile. V končnico prvega polčasa so z odlično Zano Kadić vstopile izenačeno (11:11) in ostale nevarne še do zadnjih štirih minut pred odmorom, ko je zaostanek na 13:12 znižala Vanja Marić. Neustavljivi Boriškovi sta se nato pridružili še Anja Kolobarić in Kristina Kokotec ter poskrbeli za lepo prednost ob polčasu. V drugem so Pirančanke nadaljevale odločno in Koprčankam niso več pustile blizu.


Najbolj brano