Bronx kljub porazu četrti

Z 18. krogom se je končal redni del prve državne lige v dvoranskem nogometu. Vodilni Dobovec je pričakovano gladko opravil z Bronxom s Škofij, ki pa ostaja na dobrem četrtem mestu. Kobariški Oplast je po novih točkah z odpisanim Dobrepoljem šesti.

Moštvo Bronxa se je v četrtfinale končnice uvrstilo ko četrto 
moštvo rednega dela tekmovanja. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Moštvo Bronxa se je v četrtfinale končnice uvrstilo ko četrto moštvo rednega dela tekmovanja. Foto: Tomaž Primožic/FPA

Prvih osem ekip bo tekmovanje nadaljevalo v četrtfinalu, pred tem pa bodo vse imele premor, saj se bo 6. marca slovenska reprezentanca v Laškem v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo pomerila s Španijo. Primorska ligaša sta na varnem, deveto Sevnico pa čakajo kvalifikacije za obstanek z drugo ekipo druge lige. Dobrepolje je osvojil le točko in je že dolgo obsojen na selitev v nižje tekmovanje.

V normalnih razmerah z gledalci, ki bi dodobra napolnili dvorano, bi bila tekma na Škofijah praznik futsala. Izjemni Dobovec je nanizal še 18. zmago v 18 krogih ter potrdil dobro pripravljenost pred zaključnim turnirjem evropske lige prvakov, ki ga čaka aprila v Zagrebu. Razlika v kakovosti je bila takoj očitna, saj je bil Bronx še oslabljen. Zaradi poškodb so manjkali izkušeni Đoša Lazarević, kapetan Borut Kolar, Nik Klinc in Žiga Kneževič Mrak. Domačini so s požrtvovalno obrambo uspeli držati tekmeca na varni razdalji skoraj ves prvi polčas. Malo pred odmorom je za goste le zadel hrvaški reprezentant Vedran Matošević. Za Škofjote se je tekma žal podrla že v začetku drugega polčasa, ko je na 2:0 za goste hitro povišal posoški steber državne reprezentance Kristjan Čujec. Ob veliki premoči v posesti žoge v korist gostov je bilo jasno, da Dobovca ne bo več mogoče ujeti. Z borbenostjo in prekrški (gostje so tako realizirali tudi dva kazenska strela) so se Primorci lahko la trudili, da tekmec ne bi dosegel dvomestnega števila zadetkov, kar mu je v tem prvenstvu sicer uspelo kar sedemkrat.

Koledar ostalih tekmovanj

IO NZS je potrdil spremembe v koledarju tekmovanj nižjega ranga, ki so po novem sproščanju vladnih ukrepov na področju treningov in tekem spet dovoljena. Druga državna liga se bo po skrajšanem (dvokrožnem sistemu) nadaljevala 5. marca. Mladinsko DP se bo po enokrožnem sistemu nadaljevalo 7. marca. Usoda tekmovanja še mlajših selekcij je ta čas negotova, saj za te kategorije trenutno še niso dovoljeni treningi s kontaktom. Pokalno tekmovanje se bo s tekmami osmine finala začelo 26. marca.

Ptujčani, za katere sta igrala tudi kobariška nogometaša Borut Ručna in David Lah, so si z zmago v štajerskem derbiju s Tomažem zagotovili drugo mesto. Litija je proti Mlinšam pričakovano gladko osvojila točke in gre v končnico kot tretja.

V domači kobariški dvorani je Oplast opravil to, kar je moral. V mrežo že odpisanega Dobrepolja sta žoge poslala Andrej Mohorič in dvakrat Nejc Kovačič. Fantje iz Posočja tako zaključujejo prvi del tekmovanja kot šesti. Premor jim bo prišel zelo prav, da si bosta opomogla vsaj poškodovana Rok Bešter in Gregor Kos. Dražen Žarić je žal zaradi strgane ahilove tetive že končal sezono.

V Sevnici je vrhniški Siliko tudi z golom Ajdovca Admirja Čosića prekinil črni niz in potrdil sedmo mesto pred četrtfinalom ter Sevničane poslal v kvalifikacije.


Najbolj brano