Bobinac in Vujović napovedala popolno mobilizacijo

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v začetku prihodnjega leta nastopila na evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac in selektor Veselin Vujović pa sta pred osrednjim dogodkom sezone 2019/20 napovedala popolno mobilizacijo vodstva RZS, stroke in igralskega kadra.

“Naša velika želja je, da si vnovič izborimo nastop na olimpijskih 
igrah v Tokiu 2020. Ravno zaradi tega je pred nami velika 
mobilizacija vodstva zveze, stroke in igralskega kadra,” je na 
današnji novinarski konferenci  dejal Bobinac (v sredini). Foto: Aleš Sorta
“Naša velika želja je, da si vnovič izborimo nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Ravno zaradi tega je pred nami velika mobilizacija vodstva zveze, stroke in igralskega kadra,” je na današnji novinarski konferenci dejal Bobinac (v sredini). Foto: Aleš Sorta

LJUBLJANA > Vodstvo RZS je po neprepričljivih junijskih kvalifikacijskih predstavah reprezentance proti Latviji in Estoniji napovedovalo določene spremembe, pred najbolj pomembnim turnirjem v tej sezoni pa povleklo nekatere poteze in na mesto pomočnika imenovalo Uroša Zormana. To dolžnost je v minulem obdobju selektorja Veselina Vujovića imel Uroš Šerbec, v naslednjem pa jo bo opravljal Zorman, ki je pomočnik slovitega Talanta Dušebajeva pri poljskem prvaku Vive Kielce.

Ob tem je pisarna zveze opravila pogovora z Markom Bezjakom in Sebastianom Skubetom, oba igralca sta izrazila pripravljenost in željo po igranju za reprezentanco.

"Naša velika želja je, da si vnovič izborimo nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Ravno zaradi tega je pred nami velika mobilizacija vodstva zveze, stroke in igralskega kadra," je na današnji novinarski konferenci v hotelu Four Points by Sheraton dejal Bobinac.

"S strani vodstva zveze in mene osebno ne bo nobenega rezultatskega pritiska, prav tako se ne mislim vmešavati v strokovno delo reprezentance. Vsi vemo, da imamo na klopi selektorja, ki vedno želi zmagati. Mi želimo doseči, da vsak posameznik v izbrani vrsti vloži vse svoje znanje in naredi vse za uspeh projekta Tokio 2020,” je še dodal Bobinac.

Slovenski rokometaši se bodo prvič zbrali 20. oktobra v Zrečah. V tednu Evropske rokometne zveze (EHF) bodo opravili številna testiranja in odigrali dve pripravljalni tekmi. Najprej se bodo 25. oktobra v Ormožu pomerili z Nizozemsko, dva dni kasneje pa v Mariboru s Srbijo. Priprave za EP 2020 bodo pričeli 25. decembra, do odhoda na Švedsko bodo 4. in 5. januarja 2020 odigrali dve prijateljski tekmi s Črno goro.

Na oktobrski akciji bo Vujovićev najtesnejši pomočnik Zorman, ki je že od letošnjega marca vključen v strokovno delo reprezentance. "Zorman je že drugo leto pomočnik Dušebajeva na Poljskem. Še v času igralske kariere je bil neke vrste podaljšana roka trenerja na igrišču, zdaj bo dobil priložnost še v naši reprezentanci in upam, da jo bo dobro izkoristil. V tem našem strokovnem poklicu se nimam za najboljšega in najpametnejšega, moja želja je, da je v delovni proces vključenih čim več dobrih trenerjev, ki lahko dvignejo kakovost naše igre," je o svojem najtesnejšem pomočniku dejal Vujović.

Slovenija bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 9. in 26. januarjem 2020 na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, lovila zadnji vlak za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. Od evropskih reprezentanc ima le Danska zagotovljen nastop v deželi vzhajajočega sonca, tja bo odpotoval tudi prvak EP 2020, najboljše ekipe s tega turnirja pa si bodo izborile nastop na treh kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na sporedu med 16. in 19. aprilom 2020.

V prvem delu bo Slovenija nastopila v skupini F v Göteborgu, v njej so še Švedska, Švica in Poljska, v primeru preboja v drugi del tekmovanja - vanj se bodo uvrstile po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh šestih skupin - pa se bo križala z izjemno močnima skupinama D in E, v katerih so nekatere velesile mednarodnega rokometa, kot so Francija, Danska in Norveška.


Najbolj brano